Μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης διέκοψαν παράσταση στη Θεσσαλονίκη
Την ώρα που η παράσταση «Πυρκαγιές» ήταν σε εξέλιξη, μέλη ακροδεξιάς οργάνωση σηκώθηκαν από τις θέσεις του κοινού και διαμαρτυρήθηκαν με φωνές και συνθήματα για το περιεχόμενο του έργου, αναφέροντας πως θίγει τα θεία.
Να διακόψει παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιχείρησε ομάδα ατόμων.
Την ώρα που η παράσταση «Πυρκαγιές» ήταν σε εξέλιξη, μέλη ακροδεξιάς οργάνωση, σύμφωνα με το life-events.gr, σηκώθηκαν από τις θέσεις του κοινού και διαμαρτυρήθηκαν με φωνές και συνθήματα για το περιεχόμενο του έργου, αναφέροντας πως θίγει τα θεία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr πρόκειται για μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος».
Λίγα δευτερόλεπτα μετά και μετά από παρέμβαση του σκηνοθέτη, τα άτομα αποχώρησαν ενώ λόγω της φασαρίας που προκλήθηκε η παράσταση διεκόπη.
Στο σημείο κατέφτασαν και άνδρες της Αστυνομίας, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Το έργο «Πυρκαγιές» του πολυβραβευμένου λιβανοκαναού συγγραφέα Ουαζντί Μουαουάντ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τον εμφύλιο πόλεμο που ρήμαξε την πατρίδα του για να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές και παράλογες περιοχές της ανθρώπινης φύσης.
Το παρόν και το παρελθόν εναλλάσσονται σε έναν σύγχρονο μύθο του Οιδίποδα.
Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν.
Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του.
Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου.
Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.
Η παράσταση, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, θα παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.