Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είμαι άντρας και το… σκούπισμα θα κάνω!

Είμαι άντρας και το… σκούπισμα θα κάνω!

Την εποχή που η ισότητα των φύλων προβάλει ως απόλυτο κοινωνικό ζητούμενο, στην ελληνική τηλεόραση και όχι μόνο εκεί εξακολουθούν να νοσταλγούν τους «πασάδες» που εξέτρεφαν κάποτε οι ελληνικές οικογένειες

Την εποχή που η ισότητα των φύλων προβάλει ως απόλυτο κοινωνικό ζητούμενο, στην ελληνική τηλεόραση και όχι μόνο εκεί εξακολουθούν να νοσταλγούν τους «πασάδες» που εξέτρεφαν κάποτε οι ελληνικές οικογένειες.

Είναι «παλιάς κοπής αρσενικό» ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος. Το έλεγαν σε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή με αφορμή τον πρόσφατο χωρισμό του ή κάτι τέτοιο. Την έκφραση χρησιμοποιούσαν κυρίως οι γυναίκες του πάνελ, νέα κορίτσια που θα περίμενες να έχουν πιο… νέας κοπής μυαλά.

Και όμως, στη δική τους κοσμοθεωρία, όπως τουλάχιστον την εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της κουβέντας για την προσωπική ζωή του τραγουδιστή (αναφερόμενες και σε παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του σε μια σχέση) το «παλιάς κοπής αρσενικό» είναι το είδος άντρα που εκφράζει την υπεροχή του, μεταξύ άλλων, απέχοντας από τις δουλειές του σπιτιού. «Είναι αποδόμηση να βλέπεις τον άντρα των ονείρων σου με σκούπα και φακιόλι, δεν μας αρέσει», είπε με νάζι μια από τις κυρίες που συζητούσαν. Ενώ όταν τον βλέπει με τα πόδια πάνω στο τραπέζι να ξύνεται όταν εκείνη ξεπατώνεται με τη σφουγγαρίστρα στο ένα χέρι και με το ξεσκονόπανο στο άλλο, της αρέσει. Για αυτό προορίζεται ο άνδρας ο σωστός, για διακοσμητικό στο σαλόνι της.

Έχουν ακουστεί πολλάκις στο παρελθόν τέτοιες απόψεις και από άντρες και από γυναίκες. Είναι όμως κρίμα να τις ακούς από νέα κορίτσια, από παιδιά που μεγαλώσουν σε έναν κόσμο όπου η ισότητα των φύλων προβάλλει ως προτεραιότητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Ισότητα που εκφράζεται και στις πιο απλές καθημερινές ασχολίες, όπως στο ποιος ετοιμάζει το φαγητό, ποιος σκουπίζει, και ποιος πλένει και απλώνει τα ρούχα. Όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται σε ορισμένους και ορισμένες, όλες αυτές τις «γυναικείες δουλειές» μπορεί να τις κάνει και ένας άνδρας. Παραμένοντας, ακόμα και με το σφουγγαρόπανο στο χέρι, άνδρας. Για δες τώρα, που στην Ελλάδα του 2019 αναγκαζόμαστε να συζητάμε ακόμα τα αυτονόητα!

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024