ΝΔ: Η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τον Μητσοτάκη για το Μακεδονικό
Πηγές της ΝΔ εκφράζουν ικανοποίησή για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Παρασκευή, μια εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας «Ανγκελα Μέρκελ την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές της ΝΔ, μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις κοινές δηλώσεις.
Ως προς τις σημερινές της δηλώσεις Μέρκελ για το ονοματολογικό, οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι η ΝΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα η ΝΔ διένημε το tweet του Μάνφρεντ Βέμπερ το οποίο σύμφωνα με τη ΝΔ «είναι η απάντησή του στην προπαγάνδα με fake news που διέσπειρε ο κ. Παπαδημούλης και αναπαρήγαγε η ΕΡΤ ότι υπήρξε μια τάχα συνέντευξή του που τον ήθελε δήθεν να αντιτίθεται στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό».
Το tweet του κ. Βέμπερ έχει ως εξής: «Σέβομαι απολύτως την ευαισθησία του ελληνικού λαού στο ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξή μου γι αυτό το θέμα. Σέβομαι τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω βαθιά ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε σταθερότητα και ευημερία, καταπολεμώντας το λαϊκισμό».
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442