Κινέζικο σκάφος θα πατήσει τη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης
Ένα κινεζικό διαστημικό σκάφος παίρνει θέση για να προσεληνωθεί για πρώτη φορά στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα
Ένα κινεζικό διαστημικό σκάφος παίρνει θέση για να προσεληνωθεί για πρώτη φορά στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), σε μια αποστολή που θεωρείται σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας να δώσει ώθηση στο διαστημικό πρόγραμμά της.
Το σκάφος, το Chang’e-4, εισήλθε σήμερα στην προγραμματισμένη τροχιά «για να προετοιμαστεί για την πρώτη στην Ιστορία μαλακή προσελήνωση στην μακρινή πλευρά της Σελήνης», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας. Δεν έκανε γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί η προσελήνωση.
Η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της με τον ίδιο ρυθμό που περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη μας, έτσι η μακρινή πλευρά της –ή «σκοτεινή πλευρά»– δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη. Άλλα διαστημικά σκάφη μέχρι τώρα έχουν δει τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, όμως δεν έχουν προσγειωθεί ποτέ σ’ αυτή.
Η Κίνα εκτόξευσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα το διαστημικό σκάφος Change’e-4 με έναν πύραυλο «Μεγάλη Πορεία-3Β» (Long March-3B). Περιλαμβάνει σκάφος προσελήνωσης και ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης που θα ερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης.
Η Κίνα σκοπεύει να προλάβει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ και να γίνει μέχρι το 2030 μείζων διαστημική δύναμη. Σχεδιάζει να αρχίσει την ερχόμενη χρονιά την κατασκευή του δικού της επανδρωμένου διαστημικού σταθμού.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442