Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα
Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη»
Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης για τον μήνα Οκτώβριο 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 229.959, με τις αποχωρήσεις να φτάνουν τις 350.046.
Στο δεκάμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης διαμορφώθηκε στις 168.282 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την καλύτερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα.
Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος– Οκτώβριος 2018, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.287.876 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.119.594.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.