Πουτίγκα σοκολάτας στον ατµό
Yλικά (για 6 άτοµα) 50 γρ. κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη (µε τουλάχιστον 70% κακάο) 110 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 110 γρ. λευκή ζάχαρη, ψιλή 125 ml γάλα, αποβουτυρωµένο 1 αβγό 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ ½ κ.γ. µοσχοκάρυδο, τριµµένο 75 γρ. φουντούκια, καβουρδισµένα και χονδροκοµµένα µαργαρίνη, για το άλειµµα Εκτέλεση Λιώνουµε τη σοκολάτα σε µπεν […]
Spotlight
-
Αλέξης Ακριθάκης: «Και να επιτέλους το ανεκδιήγητο, διηγημένο σε εικόνες»
-
Διάσωση ή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα για τους «100» – Tο μπούλινγκ Κασσελάκη και οι προϋποθέσεις για τους υποψήφιους
-
Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Προ ανοιχτού πολέμου;
-
Πού είναι πιο παραγωγικοί οι εργαζόμενοι, στο γραφείο ή στο σπίτι;
Yλικά (για 6 άτοµα)
50 γρ. κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη (µε τουλάχιστον 70% κακάο)
110 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
110 γρ. λευκή ζάχαρη, ψιλή
125 ml γάλα, αποβουτυρωµένο
1 αβγό
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. µοσχοκάρυδο, τριµµένο
75 γρ. φουντούκια, καβουρδισµένα και χονδροκοµµένα
µαργαρίνη, για το άλειµµα
Εκτέλεση
Λιώνουµε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί (ένα µπολ τοποθετηµένο σε µια κατσαρόλα µε νερό που σιγοβράζει). Δουλεύουµε σε κουζινοµηχανή ή µίξερ τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φουντούκια, σε χαµηλή ταχύτητα, για 1 λεπτό. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και δουλεύουµε για 1 λεπτό σε υψηλή ταχύτητα. Αναµειγνύουµε µε τα φουντούκια.
Αλείφουµε ελαφρώς µε µαργαρίνη µια φόρµα για πουτίγκες χωρητικότητας 1,2 λίτρου. Μεταφέρουµε τον χυλό στη φόρµα. Σκεπάζουµε µε καπάκι ή µε διπλωµένο και αλειµµένο µε µαργαρίνη αλουµινόχαρτο, δεµένο καλά µε σπάγκο.
Τοποθετούµε τη φόρµα σε σχάρα, που έχουµε βάλει στον πάτο µιας κατσαρόλας. Ρίχνουµε νερό που κοχλάζει στην κατσαρόλα, µέχρι να φτάσει στα 3/4 του ύψους της φόρµας. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά περίπου για 1½ ώρα ή µέχρι η µύτη του µαχαιριού που µπήγουµε στο κέντρο της πουτίγκας να βγει καθαρή.
Βγάζουµε τη φόρµα από την κατσαρόλα και την αφήνουµε να κρυώσει για 10 λεπτά. Περνάµε ένα µαχαίρι στα χείλη της φόρµας για να ξεκολλήσει η πουτίγκα και την αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα σερβιρίσµατος. Σερβίρουµε µε κρέµα βανίλιας.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις