Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν είναι... αστρονομία

Δεν είναι… αστρονομία

Η ΑΕΚ πάει κόντρα στο φυσιολογικό. Και τέτοιες παρτίδες συνήθως είναι χαμένες εξ αρχής

Στη ζώνη του Λυκόφωτος μοιάζει να πέρασε η ΑΕΚ έπειτα (και) από τη χθεσινή της ήττα στην Τούμπα. Δύο εκτός έδρας ματς σε πέντε βράδια, ισάριθμες ήττες με επιμέρους σκορ 0-5. Τρία γκολ από τον Άγιαξ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (τον ίδιο Άγιαξ που χθες έγινε… παιχνιδάκι στις ορέξεις της Αιντχόφεν) και δύο από τον Πρίγιοβιτς στην Τούμπα. Τον Σέρβο που ήρθε να θυμίσει στους άπιστους του ποδοσφαίρου πως όσο η μπάλα θα κυλά στο χορτάρι τόσο οι σέντερ φορ αυτού του κόσμου θα παίρνουν τα περισσότερα χρήματα από όλους.

Στρίμωξε λοιπόν η κατάσταση στην Ένωση, που συμπτωματικά στην Ελλάδα τους τελευταίους έντεκα μήνες έχει όλες και όλες δύο ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και οι δύο από τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο με ξένους διαιτητές που κατάφεραν να βγουν… ατσαλάκωτοι από τη θάλασσα της κόντρας των Δικεφάλων.

Δεν ήταν κακή η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Τούμπα. Και ευκαιρίες είχε και κάλλιστα θα μπορούσε να φύγει από το λημέρι του Λουτσέσκου με αποτέλεσμα. Το πρόβλημα για εκείνη είναι πως αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν είναι η περσινή ΑΕΚ.

Πως δεν υπάρχει ο Βράνιες που πιθανότατα θα… κατάπινε τον Πρίγιοβιτς στην κούρσα πριν το 1-0. Πως δεν έχει τον Λάζαρο της ικανότητας στο «1 με 1» και των πολλών γκολ. Πως δεν έχει την ποιότητα του Αραούχο στο απέναντι «κουτί». Πως δεν υπάρχει έστω ο Κονέ να δώσει κάτι άλλο στη μεσαία γραμμή. Να δώσει έστω μια επιπλέον επιλογή. Εκεί που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα φέτος ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες θα πρέπει να αγωνίζονται μέχρι να… σβήσει ο ήλιος.

Όλα αυτά σε μια σεζόν που η αλλαγή προπονητή προφανώς παίζει το ρόλο της, αλλά και που το πρόγραμμα μέχρι το Δεκέμβρη -περιλαμβάνοντας βράδια Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους επιπέδου Μπάγερν και Μπενφίκα- απειλούν ανοιχτά με αποτελέσματα από εκείνα που την άλλη μέρα κάνουν φιλάθλους και οπαδούς να αναζητούν δικαιολογία για να μην πάνε στην… δουλειά έχοντας να αντιμετωπίσουν «τρίτο ημίχρονο».

Ο ΠΑΟΚ τη Πέμπτη αντιμετώπισε την Τσέλσι. Ο Λουτσέσκου παρά ταύτα βρήκε τον τρόπο χθες να εμφανίσει μισή εντεκάδα φρέσκια (Μάτος, Κάνιας, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς). Το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ του έκανε τη δουλειά μια χαρά. Το βάθος που είναι προαπαιτούμενο για κάθε ομάδα που θέλει να πιστεύει πως μπορεί να βάλει στόχους αλλά και να τους κατακτήσει.

Ακόμη περισσότερο βάθος κατάφερε να σχηματίσει στο δικό του ρόστερ ο Ολυμπιακός σε σημείο που κάποια φίλαθλοι του και ενώ ως τώρα η ομάδα του πηγαίνει εξαίσια να περιμένουν να δουν πρόσωπα που ακόμη δεν έχουν προκύψει στο χορτάρι. Ο ΠΑΟΚ και οι Ερυθρόλευκοι έχουν τους ίδιους στόχους, συμμετέχουν στις ίδιες διοργανώσεις, έχουν μια παρόμοια κανονική προσέγγιση στις απαιτήσεις.

Η ΑΕΚ παρότι έβαλε στο ταμείο της κάτι παραπάνω από 30 εκατ ευρώ το καλοκαίρι, παρότι συμμετέχει σε κοτζάμ Τσάμπιονς Λιγκ, επέλεξε ένα ρόστερ μικρό και σε πρώτη ανάγνωση πιο ανίσχυρο από πέρσι. Ήρθαν και κανά δύο τραυματισμοί (Μπογέ, Τσιγκρίνσκι) που είναι πάντα εκεί για να σου θυμίσουν το λάθος σου, και πλέον ο Ουζουνίδης καλείται να βγάζει λαγούς από το καπέλο. Να θέλει να γυρίσει το ματς στη Τούμπα και στον πάγκο του να υπάρχει καλύτερο πιθανό «9άρι» ο Κλωναρίδης και πιο αξιόπιστος εξτρέμ ο ανέτοιμος Γιαννιώτας. Δύο παίκτες χώρου, όταν ο χώρος είναι προνόμιο του αντίπαλου.

Δεν είναι… αστρονομία. Ποδόσφαιρο είναι. Και στο ποδόσφαιρο όσο και αν τα άστρα θέλουν καμία φορά να σε ευνοήσουν χρειάζεσαι και άλλα πράγματα. Έναν κανονικό σέντερ φορ κλπ. Αν η πρωταθλήτρια θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της θα πρέπει να βρει τρόπο να προστατευθεί ως τον Γενάρη. Και εκεί να κάνει όσα δεν έκανε το καλοκαίρι. Αλλιώς…

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024