Μοσχαράκι ραγού με μελιτζάνες
Το ραγού είναι φαγητό κατσαρόλας με κρέας ή κοτόπουλο, λαχανικά και πηχτή σάλτσα
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
8 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες, σε μεγάλα κομμάτια
300 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε κύβους των 5 εκ.
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 καρότα, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή από βιολογικό κύβο
4 κόκκους μπαχαριού
αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό σπορέλαιο. Τις βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρουμε σε σχάρα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να μην κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ώστε να καλύψει το κρέας και ρίχνουμε το μπαχάρι. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)











































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442