Το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου βρίσκεται αντμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.
Ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016. Κατηγορείται επίσης ότι παρείχε στήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αλλά και για κατασκοπεία.
Ο δικηγόρος του Άντριου Μπράνσον, Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβούρτ, είπε στο Ρόιτερς ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου. Χθες είχε ζητήσει την απελευθέρωση του πελάτη του και την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία.
Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έπεσε στο 4,9230 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο για σήμερα μετά την απόρριψη του αιτήματος του Αμερικανού πάστορα.
Η δίκη του Μπράνσον αναμένεται να επαναληφθεί την 12η Οκτωβρίου.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας