Σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού
Ετοιμάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας πέστο όχι μόνο για να την έχουμε όταν θα φτιάξουμε ξανά τη συνταγή, αλλά και για να τη χρησιμοποιήσουμε ως άλειμμα για μπρουσκέτες και πίτσες
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες*
100 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
120 γρ. φασολάκια, βρασμένα
Για το πέστο
45 γρ. φρέσκο βασιλικό, τα φυλλαράκια
175 ml έ.π. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο**
6 γρ. σκόρδο
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώσπου να γίνουν al dente. Σουρώνουμε κρατώντας 100 ml από το νερό.
Πέστο: Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί το πέστο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πέστο και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Βάζουμε και τα σπαγγέτι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
* Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες:Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
** Πώς καβουρντίζουμε το κουκουνάρι: Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας ρίχνουμε τους καρπούς και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Δάνεια νόμου Κατσέλη: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση στον Άρειο Πάγο για τους τόκους
- Τι αποφάσισαν οι Μιλγουόκι Μπακς για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
- Κρήτη: Συνελήφθη 13χρονος που ξυλοκόπησε συμμαθητή του
- Τι είδε ο Νιλ Άρμστρονγκ κατά την προσελήνωσή του στο φεγγάρι το 1969; Η θεωρία συνωμοσίας που λάτρεψε το διαδίκτυο
- ΗΠΑ: Νέο «αντάρτικο» κατά Τραμπ – Και η Νέα Υόρκη στο δίκτυο του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση επιδημικών κρίσεων
- Πυρηνικά όπλα: Τέλος από σήμερα στη συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας – Τι σημαίνει αυτό και γιατί ανησυχούν άπαντες
- Οι 3 + 1 λόγοι που ο σκύλος παίρνει το φαγητό του από το μπολ και το τρώει σε άλλο μέρος
- Ψάχνει «διπλό» τετράδας στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442