Σπείρα παγίδευε ΑΤΜ και άρπαζε μετρητά
Με μέθοδο που είναι γνωστή με τον διεθνή όρο Transaction Reversal Fraud (TRF)
Σπείρα αλλοδαπών διέπραττε κλοπές από ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα, παγιδεύοντας τα μηχανήματα στην έξοδο των χρημάτων κατά την πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών, μέθοδος που είναι γνωστή με τον διεθνή όρο Transaction Reversal Fraud (TRF).
Ως μέλη της ταυτοποίηθηκαν τρία άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες (40, 30 και 25 ετών αντίστοιχα), εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτης, σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για κατοίκους εξωτερικού που εκτιμάται ότι τον τελευταίο χρόνο ταξίδευαν στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο και τη συνολική τους λεία να ξεπερνάει τις 29.000 ευρώ.
Όπως αποκάλυψε η έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, από τον περυσινό Απρίλιο έως τον ίδιο μήνα φέτος, τα κατηγορούμενα ως μέλη της σπείρας φαίνεται ότι διέπραξαν με τη συγκεκριμένη μέθοδο συνολικά 24 κλοπές από ΑΤΜ τραπεζών (και επιπλέον τέσσερις περιπτώσεις σε απόπειρα) σε Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιώντας τραπεζικές κάρτες της αλλοδαπής, τις οποίες και διέθεταν, οι φερόμενοι ως δράστες προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών, μπλοκάροντας προηγουμένως την έξοδο των χρημάτων, ενώ, ακυρώνοντας την ίδια ώρα τη συναλλαγή, αποσπούσαν τα χαρτονομίσματα χωρίς όμως να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους.
Η ταυτοποίησή τους φέρεται να έγινε κατόπιν αξιοποίησης υλικού από κάμερες ασφαλείας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση τυχόν συνεργών τους, όπως και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κιλκίς.
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)





















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442