«Εκτέλεσε» με 3-0 τη Μαρσέιγ η Ατλέτικο και κατέκτησε το Europa League
Έξι χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του Europa League, η Ατλέτικο μετά από θριαμβευτική νίκη κόντρα στην Μαρσέιγ με 3-0, στέφθηκε ξανά κυπελλούχος Ευρώπης
Με απόλυτους πρωταγωνιστές τον Γκριεζμάν (δύο γκολ) και τον Κόκε (δύο ασίστ), η Ατλέτικο επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το Europa League.
Αν και οι Γάλλοι μπήκαν πολύ δυνατά στην έναρξη του παιχνιδιού και έφτασαν μια ανάσα από το γκολ με τον Ζερμέν στο 4′, οι «ροχιμπλάνκος» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.
Ρίχνοντας τον ρυθμό, οι Μαδριλένοι εκμεταλλέυτηκαν το τραγικό λάθος του Ανγκισά στο 21ο λεπτό και άνοιξαν το σκορ με τον Γκριζμάν. Το σοκ του γκολ διαδέχθηκε αυτό του τραυματισμού του Ντιμίτρι Παγιέ, ο οποίος αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 32′. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Κάιπερς να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο 45λεπτό, η Ατλέτικο αιφνιδίασε την Μαρσέιγ και διπλασίασε τα τέρματα της πάλι με τον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος έσκαψε την μπάλα υποδειγματικά πάνω από τον Μανταντά και έγραψε το 2-0.
«Μουδιασμένοι» οι Γάλλοι δεν απείλησαν μέχρι το 82′ όταν και ο Κώστα Μήτρογλου που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Όμπλακ. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων αν μειώσουν, ο Ντιέγκο Κόστα βγήκε στον αιφνιδιασμό και ο Γκάμπι από διαγώνια θέση έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κάνοντας το 3-0 για την ομάδα του.