Εκφοβισμός δημοσιογράφων και βουλευτών της αντιπολίτευσης, ποινικοποίηση της κριτικής. Ετσι λειτουργούν τα καθεστώτα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την κυβέρνηση είναι (;) συμπτωματική
Έναν ευχάριστο πονοκέφαλο προκαλεί στους ανθρώπους της Skoda η εμπορική επιτυχία του Karoq η οποία τους αναγκάζει να μεταφέρουν ένα μέρος της παραγωγής του αυτοκινήτου εκτός των τσεχικών συνόρων.
Η μονάδα παραγωγής του VW Group στο Osnabrück της Γερμανίας πρόκειται να ενταχθεί στο δυναμικό της Skoda, κατασκευάζοντας στο πλευρό του VW Tiguan και των Porsche Cayenne και Cayman, το Karoq.
Η έναρξη της παραγωγής του τσεχικού SUV επί γερμανικού εδάφους αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους και θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2019 σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο της Skoda.
Ας σημειωθεί πως το Karoq είναι το δεύτερο SUV που λανσάρει η Skoda τα τελευταία χρόνια, ενώ στις αρχές της επόμενης χρονιάς στην γκάμα της πρόκειται να προστεθεί μια ακόμα πρόταση με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, η οποία θα τοποθετείται από άποψης διαστάσεων στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers.