Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνεργασία Μακρόν – Μέι για διεθνή απάντηση στη Συρία

Συνεργασία Μακρόν – Μέι για διεθνή απάντηση στη Συρία

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας σε τηλεφωνική επικοινωνία τους συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει διεθνής απάντηση για τη «φρικιαστική επίθεση στην Ντούμα».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την Παρασκευή να συνεργαστούν για την απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.

«Η πρωθυπουργός συνομίλησε με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη φρικιαστική επίθεση στην Ντούμα, στη Συρία, το Σάββατο», ανέφερε εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι.

«Συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στη διεθνή απάντηση», πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ, Φρανσουά Ντελάτρ, δήλωσε πως η απόφαση της συριακής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σημαίνει ότι το καθεστώς της Δαμασκού έφτασε στο «σημείο χωρίς επιστροφή» και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει «ισχυρή και ενιαία απάντηση» σε αυτή την πρόκληση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο