Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στην οικονομική αυτοδυναμία
«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει το πρόσημο της Αριστεράς», δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει το πρόσημο της Αριστεράς», δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Υπογράμμισε τη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε και έκανε εκτενή αναφορά στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, η οποία παρέμεινε σταθερά προσανατολισμένη στο στόχο και την ευθύνη που ανέλαβε.
«Στόχος μας παραμένει η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας και συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα με σταθερά βήματα στην οικονομική αυτοδυναμία».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως απαλείφθηκε από τη χώρα η λογική των μεγάλων συμφερόντων της διαπλοκής και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως βλέπουν να ακυρώνονται τα σχέδια τους περί αριστερής παρένθεσης.
«Μετά και από τις επιτυχίες μας επιλέγουν έναν ολισθηρό δρόμο, ένα σχέδιο καθοδηγούμενο πλήρως από το σύστημα των οικονομικών και πολιτικών αντιπάλων της Αριστεράς που είναι απολύτως ενάντια στα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα. Τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε. Ακόμη, ο Παναγιώτης Ρήγας έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας πως δεν θέλουν να πετύχει η κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε και στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «αναβαθμίσαμε το κύρος της χώρας στην Ευρώπη και παγκόσμια. Αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή όπου οι συγκρούσεις και τα αντίθετα γεωπολιτικά σχέδια εγκυμονούν κινδύνους αποσταθεροποίησης» είπε και τόνισε το «παράθυρο» ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα για δεκαετίες.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επιδιώκουμε καθαρή έξοδο χωρίς προαπαιτούμενα ή άλλες δεσμεύσεις» και συμπλήρωσε πως καθαρή έξοδος σημαίνει «έξοδος στις αγορές, με απαραίτητη θωράκιση της χώρας από απρόβλεπτες απειλές με στόχο την ανάκτηση του δικαιώματος χάραξης της δημοσιονομικής πολιτικής για τη χάραξη της δικής μας πολιτικής».
Καταλήγοντας τόνισε ότι η προετοιμασία του σχεδίου της επόμενης μέρας απαραίτητο, «η μέχρι σήμερα εμπειρία μάς δίνει το δικαίωμα να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για τη υλοποίηση του προγράμματός μας» είπε και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του κόμματος στη διαμόρφωση του σχεδίου για την επόμενη μέρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Βήματα προς τα πίσω: 1 στους 3 άνδρες της Gen Z λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να «υπακούν» τους άντρες τους
- Η ανάρτηση του Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν (pic)
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442