Ξεκινά το πρόγραμμα για την απόκτηση «Ελληνικού Σήματος» στα προϊόντα αγροδιατροφής
Την έναρξη του προγράμματος για τη διαμόρφωση Ελληνικού Σήματος στα προϊόντα αγροδιατροφής, προϋπολογισμού 34,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Εnterprise Greece.
Την έναρξη του προγράμματος για τη διαμόρφωση Ελληνικού Σήματος στα προϊόντα αγροδιατροφής, προϋπολογισμού 34,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Εnterprise Greece.
Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη, Προώθηση και Αξιοποίηση της Ενιαίας Ταυτότητας-Σήματος Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών του Αγροδιατροφικού Τομέα» στοχεύει στην ανάπτυξη συστήματος πιστοποίησης της ποιότητας αυτών των προϊόντων με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, αλλά και στην προώθηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων αγροδιατροφής στις διεθνείς αγορές, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στα διεθνή δίκτυα παραγωγής και εμπορίας. Αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εξαγωγικό προσανατολισμό των προϊόντων αγροδιατροφής και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη χρήση και την αξιοποίηση αυτών, όπως η εστίαση και το εμπόριο.
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνει: «Με το «Ελληνικό Σήμα» προχωρούμε στην ανάπτυξη ενιαίας ταυτότητας για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα και τις συναφείς υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ή αξιοποιούν τα προϊόντα αυτά, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κλάδου της αγροδιατροφής. Το πρόγραμμα θα βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής και θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν καλύτερους όρους και μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές, με όχημα, πάντα, την εξαιρετική τους ποιότητα».
«Το «Ελληνικό Σήμα» είναι τμήμα της συνολικότερης στρατηγικής που υλοποιούμε για την αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Με στοχευμένες δράσεις από το ΕΣΠΑ αλλά και τον νέο αναπτυξιακό νόμο, παρεμβαίνουμε σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του αγροδιατροφικού συμπλέγματος-από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τη μεταποίηση των προϊόντων και τη διάθεσή τους στις αγορές, προωθώντας τη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αγροδιατροφής» προσθέτει ο κ. Χαρίτσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
- Η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα Wildcat στην Κύπρο – «Ναι» στις ΗΠΑ για χρήση των βάσεων για αμυντικές αποστολές
- Αυτές είναι οι φωτογραφίες της εκτέλεσης στην Καισαριανή – Τα ιστορικά ντοκουμέντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442