Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Αλφειούσα Ηλείας, «μία "ανάσα" από την Αρχαία Ολυμπία».
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Τετάρτης δασική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέρανε ο δυνατός άνεμος. Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 18:00, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αλφειούσα της Ηλείας.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ δύο αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς και εθελοντές.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνότητας τους δάσους σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις», προσθέτοντας ότι «είμαστε μία «ανάσα» από την Αρχαία Ολυμπία».
Επίσης, ανέφερε ότι «κάποια στιγμή η φωτιά πέρασε το φράγμα του Αλφειού και πήγε απέναντι, αλλά ευτυχώς την πρόλαβαν το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και εθελοντές, διότι διαφορετικά η πυρκαγιά θα κατευθυνόταν προς τον αρχαιολογικό χώρο».
Σε αυτό το σημείο, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν το 2007 και κάηκε μέρος του αρχαιολογικού χώρου».
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «το έχουμε πει προς πάσα κατεύθυνση, πως αν στάθμευε στην Ηλεία το ελικόπτερο τύπου «Έρικσον» θα ήμασταν πιο εξασφαλισμένοι, γιατί η φωτιά είναι δίπλα στο φράγμα και έτσι το ελικόπτερο θα επιχειρούσε πολύ συχνά».
Παράλληλα, τόνισε ότι «οι πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα δουλεύουν πάρα πολύ», αλλά- όπως σημείωσε- «η περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη».
Όσον αφορά στο αν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι κοινότητες Μακρίσια και Αλφειούσα είναι σε ασφαλή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας