Επανακαθορίζεται με τροπολογία η διαδικασία αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων
Τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι διατάξεις του νόμου αναφορικά με την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς. Επίσης, δίνεται παράταση για την υποβολή και ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων.
Τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.4399/2016 αναφορικά με την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Με την τροπολογία επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, καθώς και ο τρόπος ορισμού των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την καταβολή επιχορήγησης της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης των καθεστώτων ενισχύσεων ιδιωτικών επενδύσεων.
Με την τροπολογία παρατείνεται μέχρι 31 Ιουλίου 2017 (κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου 2017) η προθεσμία υποβολής, από τον φορέα επενδυτικού σχεδίου, υπεύθυνης δήλωσης συνοδευόμενης από την οριζόμενη κατάσταση παραστατικών για την υλοποίηση του 50% του εγκεκριμένου κόστους του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου.
Επίσης, παρατείνεται μέχρι 31.12.2017 (λήγει 30 Ιουνίου 2017) η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων του ν. 3908/2011 των οποίων η απόφαση υπαγωγής έχει εκδοθεί μέχρι 31.12.2012.
Με την τροπολογία τροποποιούνται – συμπληρώνονται, ακόμη, διατάξεις του άρθρου 14Β του ν. 3988/2011 αναφορικά με τους όρους ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων του ν. 3299/2004 και 3908/2011.
Ειδικότερα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων θεωρούνται ολοκληρωμένα και σε περίπτωση μείωσης της ισχύος (για επενδυτικά σχέδια παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές-ΑΠΕ) ή της δυναμικότητας (για λοιπά επενδυτικά σχέδια), η οποία δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 25% με ταυτόχρονο τροποποίηση ή μη του φυσικού αντικειμένου και αιτιολογημένη κατά περίπτωση αναπροσαρμογή ή όχι του ενισχυόμενου κόστους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442