Ισόπαλος με τη Βιλερμπάν ο Άρης στο πρώτο ματς των «16»
Βρέθηκε με διαφορά 10 πόντων, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Αρης τελικά αναδείχτηκε ισόπαλος απόψε με τη Βιλερμπάν στο Αλεξάνδρειο, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τη φάση των «16» του Champions League, με 67-67. Αποτέλεσμα που ουσιαστικά φέρνει τις δύο ομάδες στην ίδια αφετηρία, ενόψει της ρεβάνς, την επόμενη εβδομάδα, στη Γαλλία. Στοίχισαν στους Θεσσαλονικείς τα πολλά λάθη (15), αλλά και η αδυναμία στη ρακέτα (26 με 35 τα ριμπάουντ), με τους Μιχάλη Τσαϊρέλη (14π), Βασίλη Καββαδά (14π), να είναι οι κορυφαίοι τους. Ξεχώρισε για τη Βιλερμπάν ο Αντριαν Ούτερ (14π., 12 ριμπάουντ).
Βρέθηκε με διαφορά 10 πόντων, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Αρης τελικά αναδείχτηκε ισόπαλος απόψε με τη Βιλερμπάν στο Αλεξάνδρειο, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τη φάση των «16» του Champions League, με 67-67.
Αποτέλεσμα που ουσιαστικά φέρνει τις δύο ομάδες στην ίδια αφετηρία, ενόψει της ρεβάνς, την επόμενη εβδομάδα, στη Γαλλία. Στοίχισαν στους Θεσσαλονικείς τα πολλά λάθη (15), αλλά και η αδυναμία στη ρακέτα (26 με 35 τα ριμπάουντ), με τους Μιχάλη Τσαϊρέλη (14π), Βασίλη Καββαδά (14π), να είναι οι κορυφαίοι τους. Ξεχώρισε για τη Βιλερμπάν ο Αντριαν Ούτερ (14π., 12 ριμπάουντ).
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-36, 54-49, 67-67
Με τον Καββαδά… συνδεδεμένο με τον καλάθι και τη συνδρομή των Κάμινγκς, Τσαϊρέλη, ο Αρης προηγήθηκε νωρίς με 10-4. Η Βιλερμπάν σταδιακά βρήκε τα πατήματά της στο παρκέ και με την είσοδο του Ούτερ στο ματς επέβαλλε το ρυθμό της. Με τον δυναμικό σέντερ να πετυχαίνει 8 πόντους, να μαζεύει ριμπάουντ και ένα τρίποντο από τον Σι, η γαλλική ομάδα πήρε τα ηνία στο σκορ με 6 πόντους (15-21), δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.
Στο ίδιο επίπεδο ήταν η διαφορά στο 14’ (21-27), σημείο που οι «κίτρινοι», με επιθετικό πλουραλισμό (Τζένκινς, Κάμινγκς, Τσαϊρελη, Τζάκσον), έτρεξαν σερί 11-2 και βρέθηκαν στο +3 (32-29). Ο Ντράγκοβιτς με πέντε συνεχείς πόντους (2/2 βολές, 1/1 τρίποντο), «απάντησε» για τη Βιλερμπάν (18’ 32-34), για να πατήσουν εκ νέου… γκάζι οι Θεσσαλονικείς και με επιμέρους σκορ 12-3, να ξεφύγουν στο 23’ με +7 (44-37).
Στο 27’ ο Αρης απέκτησε «αέρα» 10 πόντων (53-43), απόσταση που μείωσαν οι Γάλλοι στο μισό (53-48), δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος και την εξαφάνισαν στο 34’, όταν προηγήθηκαν με 60-62. Το σκηνικό έγινε καλύτερο, στην πορεία, για τη Βιλερμπάν, καθώς στο 36’ πήγε στο +4 (62-66).
Με πέντε πόντους από τον Τσαϊρέλη, ο Αρης έγινε… αφεντικό στο παιχνίδι στο 39’ (67-66). Στα 53’’ για το φινάλε ο Χοτζ είχε 1/2 βολές, έκανε το 67-67, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, διότι στον υπολειπόμενο χρόνο οι «κίτρινοι» δεν αξιοποίησαν δύο επιθέσεις (άστοχο τρίποντο από τον Ζάρα, βήματα από Ξανθόπουλο), ενώ ούτε και οι Γάλλοι κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.
Η Ίντερ εκμεταλλεύθηκε τις απώλειες που είχαν Μίλαν και Νάπολι και με μια μεγάλη ανατροπή στο Κόμο (4-3), ξέφυγε με 9 βαθμούς από τη 2η θέση και επί της ουσίας αγκάλιασε το πρωτάθλημα.