Το 82% των Αμερικανών θεωρεί τη Ρωσία απειλή για τις ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ανησυχούν σήμερα πολύ περισσότερο απ' ό,τι πριν αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ όσον αφορά την απειλή που θέτει για τη χώρα τους η Ρωσία, όπως υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Οι Αμερικανοί ανησυχούν σήμερα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πριν αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ όσον αφορά την απειλή που θέτει για τη χώρα τους η Ρωσία, όπως υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη από την 9η ως τη 12η Ιανουαρίου, έδειξε ότι το 82% των αμερικανών ενηλίκων -από τους οποίους το 84% δηλώνουν Δημοκρατικοί και το 82% Ρεπουμπλικανοί- θεωρεί τη Ρωσία «απειλή» για τις ΗΠΑ γενικά.
Το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 76% τον Μάρτιο του 2015.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να κατατάξουν τη Ρωσία και διάφορα άλλα κράτη βάσει μιας πεντάβαθμης κλίμακας, που ξεκινά από το επίπεδο «καμιά απειλή» και φθάνει στο «άμεση απειλή».
Οι Αμερικανοί θεωρούν κατά πλειοψηφία απειλή τη Ρωσία περισσότερο από χώρες όπως το Ιράν, η Συρία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, η Κούβα, ή η Υεμένη. Μόνο η Βόρεια Κορέα συγκέντρωσε υψηλότερο ποσοστό: το 86% των Αμερικανών τη θεωρεί απειλή.
Το 25% των Αμερικανών χαρακτήρισε τη Ρωσία «άμεση απειλή».
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Διαδικτύου στα αγγλικά και στις πενήντα πολιτείες με τη συμμετοχή 1.169 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 490 Δημοκρατικών και 475 Ρεπουμπλικάνων.
Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό σφάλματος ±3% για το σύνολο του δείγματος και ±5% για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442