Ράπισμα από το Ευρωκοινοβούλιο για την απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα
Στην έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνοδεύει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη ασκείται έντονη κριτική στο ελληνικό δικαστικό σύστημα για τις γνωστές και χρόνιες παθογένειες του.
Με ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει επίμονα την άρση της ασυλίας του για εκκρεμούσα από το 2000 υπόθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη, για την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα του ως μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η ψηφοφορία ωστόσο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στάθηκε αφορμή για να εκφράσουν τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων την κατάπληξή τους για το γεγονός ότι «η άρση ασυλίας ζητείται σήμερα, 20 χρόνια μετά τα συμβάντα, καθώς και ότι το ελληνικό σύστημα απονομής Δικαιοσύνης δεν κατάφερε να ασκήσει δίωξη νωρίτερα και σκοπεύει να το πράξει τώρα, που ο Γ. Γραμματικάκης είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Στην έκθεση που συνοδεύει την άρση της ασυλίας ασκείται έντονη κριτική στο ελληνικό δικαστικό σύστημα για τις γνωστές και χρόνιες παθογένειες του.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ένα σύστημα απονομής Δικαιοσύνης τόσο αργό δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά δίκαιο, καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν είναι πλέον οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν πριν 20 χρόνια· αν θέλουμε πράγματι να γίνεται λόγος περί δικαιοσύνης, είναι θεμελιώδους σημασίας η έγκαιρη απονομή της».
Με αφορμή την άρση της ασυλίας του, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε: «Η εισηγητική Έκθεση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων με ομοφωνία όλων των πολιτικών ομάδων αποτελεί ένα ράπισμα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι γνωστό, ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, και ότι το κύρος της δοκιμάζεται πολλαπλώς και από πολλές κατευθύνσεις στην χώρα μας. Ελπίζω λοιπόν ότι η αιτούμενη και από εμένα άρση της ασυλίας μου θα αποτελέσει ένα ακόμα μικρό αλλά ουσιαστικό λιθαράκι σε μια Ελληνική Δικαιοσύνη άξια της δύσκολης αποστολής της».
Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης, όπως το περιγράφει ο Γιώργος Γραμματικάκης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442