Οι βομβαρδισμοί σταματούν τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Χαλέπι
Τρεις από τις τέσσερις υπηρεσίες πολιτικής άμυνας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες διάσωσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αμάρα αλ Σέλμο. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», δήλωσε στο Reuters ο Αλ Σέλμο. Ο στρατός δήλωσε πως η επιχείρηση περιλαμβάνει και χερσαία επίθεση και ότι μπορεί να διαρκέσει «για κάποιο χρόνο».
Τρεις από τις τέσσερις υπηρεσίες πολιτικής άμυνας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες διάσωσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αμάρα αλ Σέλμο. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», δήλωσε στο Reuters ο Αλ Σέλμο.
Αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις υπό τον έλεγχο των ανταρτών συνοικίες του Χαλεπίου για δεύτερη συνεχή ημέρα, λίγες ώρες αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες μελών οργανώσεων αρωγής και ακτιβιστών.
Ο στρατός δήλωσε πως η επιχείρηση περιλαμβάνει και χερσαία επίθεση και ότι μπορεί να διαρκέσει «για κάποιο χρόνο».
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης την έναρξη επιχείρησης κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίστηκαν σφοδρά την Πέμπτη.
«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά μας σταμάτησε λόγω έλλειψης καυσίμων, της καταστροφής του εξοπλισμού μας και της έντασης των βομβαρδισμών», επισήμανε ο Αλ Σέλμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442