Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε παρασκηνιακές κινήσεις. Την υπόθεση ανέλαβε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, με αφορμή δημοσιεύματα.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα οποία αναφέρονται σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα δημοσιεύματα, τα οποία διαβιβάστηκαν ήδη στον κ. Ζαγοραίο, έχουν ημερομηνία 29 και 31 Αυγούστου 2016. Το πρώτο φέρει τον τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και το δεύτερο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά – Η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».

Με την παραγγελία της προς τον κ. Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του ελλείμματος πρόσφατα είχε αναιρεθεί η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009. Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση Γεωργίου έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα επανεξετάσει την υπόθεση.

ΚΙΔΗΣΟ: «Η επιλεκτική κα Δημητρίου»

Επιλεκτικότητα καταλογίζειτοΚίνημαΔημοκρατών Σοσιαλιστών στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την έρευναπου διέταξε για το έλλειμμα του 2009.

Σε ανακονωσή του το ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει:

«Η Εισαγγελέας του ΑΠ κ. Δημητρίου διατάσσει έρευνα αρκούμενη στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όπως αρκούσε η μαρτυρία Γεωργαντά στην αίτηση αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος στην υπόθεση Γεωργίου.

»Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα στατιστικά στοιχεία μέχρι το 2009, δεν έχει πέσει ακόμα στην αντίληψη της.Όπως δεν έτυχε να δει καιτιςεκατοντάδες έγκυρων δημοσιευμάτων περί greek statistics που διέσυραν διεθνώς τη χώρα, μέχρι να δημιουργηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και να παύσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις στα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

»Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον,να δούμεαν θα υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου στην τόση επιλεκτικότητα της νεοδιορισθείσας Αντιεισαγγελέως.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο