Βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες σε Χίο και Λέσβο
Βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν τις τελευταίες μέρες στη Χίο και στη Λέσβο δημιουργώντας ανησυχία στις τοπικές αρχές. Τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής στη Λέσβο έφτασαν 270 άτομα, στη Χίο 84 και στη Σάμο μόλις τρεις.
Βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν τις τελευταίες μέρες στη Χίο και στη Λέσβο δημιουργώντας ανησυχία στις τοπικές αρχές.
Τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής στη Λέσβο έφτασαν 270 άτομα, στη Χίο 84 και στη Σάμο μόλις τρεις.
Στη Λέσβο βρίσκονται εγκλωβισμένοι 2.960 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2.480 και στη Σάμο 1.059.
Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6.499 άτομα τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.