Χρήση του video replay σε Bundesliga και MLS
Το γερμανικό πρωτάθλημα (Bundesliga) και αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (MLS) θα είναι μεταξύ των διοργανώσεων, όπου θα γίνεται χρήση των replay του βίντεο στις αμφισβητούμενες φάσεις, όπως ανακοινώθηκε από την IFAB, την αρμόδια επιτροπή κατάρτισης κανονισμών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.
Το γερμανικό πρωτάθλημα (Bundesliga) και αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (MLS) θα είναι μεταξύ των διοργανώσεων, όπου θα γίνεται χρήση των replay του βίντεο στις αμφισβητούμενες φάσεις, όπως ανακοινώθηκε από την IFAB, την αρμόδια επιτροπή κατάρτισης κανονισμών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.
Ανάλογη χρήση θα γίνει και σε άλλες διοργανώσεις, όπως στη Βραζιλία και στην Ολλανδία, στην κορυφαία κατηγορία της Αυστραλίας (A-League), στο Κύπελλο Πορτογαλίας, καθώς επίσης και στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων της Ιαπωνίας, τον προσεχή Δεκέμβριο.
Τον περασμένο Μάρτιο η IFAB ενέκρινε μία δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, στη διάρκεια της οποίας η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων στις εξής αμφισβητούμενες περιπτώσεις: να καθορίζει εάν ένα γκολ έχει επιτευχθεί ή όχι, στις αποβολές και στα πέναλτι. Το σύστημα θα επιτρέπει σε έναν επιπρόσθετο βοηθό διαιτητή, ο οποίος θα είναι γνωστός ως VAR (video assistant referee), να έχει πρόσβαση στα ριπλέι των βίντεο στη διάρκεια των αγώνων. Ο διαιτητής αυτός θα μπορεί επίσης να βοηθάει τον «άρχοντα» του αγώνα σε φάσεις που μπορεί να έχει… χάσει ή κάνει λάθος, σε περιστατικά που δεν υποπίπτουν στην αντίληψή του, ενώ επίσης θα μπορεί να έχει και συμβουλευτικό ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις στην εξέλιξη της αναμέτρησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Δεν χρειάζεται σχόλιο»: To βίντεο ΚΑΕ Ολυμπιακός για το φάουλ του Ναν στο τέλος (vid)
- Τι γράφουν στο Μεξικό για Κρουζ Αζούλ και Γιακουμάκη
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Κάνει θεραπεία, θα δούμε για το Game 2»
- Ολυμπιακός: Έκτη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα
- Ο Αταμάν αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου: «Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι οι βολές, 29-5» (vid)
- Ολυμπιακός: Έφτασε τις 18 σερί νίκες σε Euroleague και πρωτάθλημα
- Μπαρτζώκας: «Πάντα το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό – Δεν υπάρχει καμία κούραση» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442