Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει ανάγκη για τέταρτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας
Δεν αναμένουμε να υπάρξει ανάγκη για τέταρτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε, μία ημέρα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Ακόμη ο Σόιμπλε, που θεωρείται «νικητής», αφού επέβαλε τελικά στο ΔΝΤ την επιθυμία του για ουσιαστικές ενέργειες για το χρέος μετά το 2018, πρόσθεσε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να εγκρίνει την συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα καθώς «δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές».
Δεν αναμένουμε να υπάρξει ανάγκη για τέταρτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, μία ημέρα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, με τις οποίες προτείνεται στην Ελλάδα η πιο κατηγορηματική μέχρι σήμερα προσφορά για ανακούφιση του χρέους.
Ακόμη ο Σόιμπλε, που θεωρείται φαινομενικά τουλάχιστον «νικητής», αφού επέβαλε τελικά στο ΔΝΤ την επιθυμία του για ουσιαστικές ενέργειες για το χρέος μετά το 2018, ωστόσο υποχρεώθηκε και αυτός σε αρκετές παραχωρήσεις, πρόσθεσε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να εγκρίνει την συμφωνία που επετεύχθη για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την ελάφρυνση χρέους.
«Δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές στο (ελληνικό) πρόγραμμα, έτσι δεν απαιτείται η ψήφιση της Bundestag», δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο γερμανός υπουργός χαρακτήρισε καλό το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, λέγοντας ότι μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442