ΠΓΔΜ: Προς ανάκληση των αμνηστιών για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ τροποποίησε τον νόμο, ώστε να δοθεί στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ η δυνατότητα να ανακαλέσει την αμνηστία που έχει χορηγήσει ο ίδιος σε περισσότερα από 50 πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ τροποποίησε τον νόμο, ώστε να δοθεί στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ η δυνατότητα να ανακαλέσει την αμνηστία που έχει χορηγήσει ο ίδιος σε περισσότερα από 50 πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε αναβρασμό από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας ότι παρακολουθούσαν περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.
Κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Αρχές συμφώνησαν να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας που θα ερευνούσε την υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και πρόωρες εκλογές. Η κρίση βάθυνε τον περασμένο μήνα, όταν ο Ιβάνοφ χορήγησε αμνηστία σε 56 αξιωματούχους που εμπλέκονταν στην υπόθεση των υποκλοπών.
Η απόφαση του Ιβάνοφ οδήγησε τα τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας να μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου. Την Τετάρτη το κοινοβούλιο ακύρωσε τις εκλογές αυτές.
Μετά τη σημερινή απόφαση του κοινοβουλίου ο πρόεδρος θα μπορεί τώρα να ανακαλέσει τις αμνηστίες.
Να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση, καθώς υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ανακληθούν όλες οι χάρες και η διαδικασία δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μα τι μπορεί να κάνει για μένα το mentoring;
- Το ιδιαίτερο μήνυμα του Νεϊμάρ σε Ροντρίγκο: «Διάδοχέ μου σου ζητώ μόνο ένα πράγμα…»
- Πέμη Ζούνη: Αποκαλύπτει τον χωρισμό με τον σύζυγό της
- ΠΑΣΟΚ: Στρατηγική δομικής αντιπολίτευσης και θεσμικότητα στα εθνικά
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος γρονθοκόπησε συμμαθητή του στις τουαλέτες του σχολείου
- Η κυβερνητική προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον πόλεμο για να εξασφαλίσει επανεκλογή θα πέσει στο κενό
- Ο Τζον Πουλακίδας και το ντεμπούτο στο ΝΒΑ με τους Μάβερικς – Τα πρώτα λεπτά και η στατιστική του
- Χρυσή Αυγή: Εγκληματική οργάνωση με τη βούλα του Εφετείου – Ιστορική απόφαση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442