Πολιτιστική Επανάσταση; «Ποτέ ξανά», γράφουν τα επίσημα ΜΜΕ της Κίνας
Μία ημέρα μετά την 50ή επέτειο της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο, η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού κυβερνώντος κόμματος έσπασε τη σιωπή της και προχώρησε σε μία παθιασμένη... διατράνωση της ήδη «επίσημης ετυμηγορίας» για την ταραγμένη περίοδο: «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε επανάληψη ενός λάθους όπως η Πολιτιστική Επανάσταση» γράφει.
Μία ημέρα μετά την 50ή επέτειο της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο, η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού κυβερνώντος κόμματος έσπασε τη σιωπή της και προχώρησε σε μία παθιασμένη… διατράνωση της ήδη «επίσημης ετυμηγορίας» για την ταραγμένη περίοδο: «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε επανάληψη ενός λάθους όπως η Πολιτιστική Επανάσταση» γράφει.
Η επέτειος ήταν τη Δευτέρα και πέρασε… σιωπηρά στην Κίνα, χωρίς επίσημες αναφορές. Την Τρίτη ωστόσο, η επίσημη εφημερίδα του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας (CPC), η People’s Daily δημοσίευσε κεντρικό άρθρο που προσυπέγραφε με θέρμη τη θέση που έχει ήδη πάρει το Κόμμα.
«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τα διδάγματα της Πολιτιστικής Επανάστασης» γράφει το άρθρο. «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τέλεση ενός λάθους όπως εκείνο της Πολιτιστικής Επανάστασης» τονίζει το άρθρο.
Λέγοντας πως η ετυμηγορία του 1981, οπότε και το Κόμμα είχε επισήμως αποφανθεί πως η Πολιτιστική Επανάσταση ήταν «σοβαρό λάθος» του Μάο, ήταν «ακλόνητα επιστημονική», το άρθρο υπογράμμισε πως η περίοδος εκείνη «δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα «δεξιά» ή τα «αριστερά» ώστε να γίνουν παρεμβάσεις».
«Η Κίνα δεν έχει φτάσει ποτέ πιο κόντά από ό,τι τώρα στον στόχο της μεγάλης ανανέωσης του κινεζικού λαού» τονίζει το άρθρο, λέγοντας πως η χώρα πρέπει να μείνει «αδιάσπαστα ενωμένη» γύρω από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντζελίνα Τζολί: Η συγκλονιστική επιστολή που της έστειλε μια γυναίκα από τη Γάζα
- Ένας κουρασμένος σκύλος είναι ευτυχισμένος. Είναι έτσι, όμως;
- Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Γιώργος Τσαγκαράκης – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
- Οι Μπακς «παρατάνε» τη φετινή σεζόν: Αποδέσμευσαν τον Καμ Τόμας
- ΚΚΕ: Να μην απολυθούν εργαζόμενοι από τους Δήμους – Να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση
- Και ερευνητής και δικηγόρος – Μπορεί η ΑΙ να βάλει τάξη στη Δικαιοσύνη;
- Τέμπη: Δικαιολογίες και διευκρινίσεις Φλωρίδη για τις εικόνες ντροπής στην αίθουσα για τη δίκη
- «Πτώση δίχως τέλος για τον Τσιτσιπά» – Η έντονη κριτική της «AS» στον Έλληνα τενίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442