Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Την Τετάρτη θα προσαχθούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστούν οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, ηλικίας 3,5 ετών, που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε την επομένη στο Χαϊδάρι, μετά από περίπου 22 ώρες. Και οι δύο οδηγήθηκαν με χειροπέδες την Τρίτη στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία.

Την Τετάρτη θα προσαχθούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστούν οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, ηλικίας 3,5 ετών, που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε την επομένη στην Αφαία Χαϊδαρίου, μετά από περίπου 22 ώρες.

Και οι δύο οδηγήθηκαν με χειροπέδες την Τρίτη στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους -που πάντως είναι αμφίβολο αν θα γίνει αύριο λόγω της απεργίας των δικηγόρων-, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

Σε δηλώσεις του χθες, και ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς της μικρής, άφησε υπόνοιες για αρπαγή της εγγονής του, λέγοντας ότι «κάποιος το πήρε το παιδί».

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε προληπτικά σε Νοσοκομείο Παίδων.

Διαβάστε επίσης

Αναπάντητα ερωτήματα

Μία από τις γυναίκες που βρήκε το κοριτσάκι στο Χαΐδάρι, η κ. Φωτεινή Δημητρίου, περιέγραψε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τις πρώτες στιγμές με το παιδί:

«Περνώντας από την λεωφόρο Καβάλας είδαμε ένα παιδάκι να κάθεται στην άκρη του δρόμου… Αμέσως κάναμε αναστροφή και γυρίσαμε για να δούμε το παιδί. Ήταν ένα παιδάκι που καθόταν στην άκρη του δρόμου σαν κάτι να περίμενε. Σε αυτό το διάστημα μέχρι να γυρίσουμε εμείς, είχαν σταματήσει δύο κοπέλες και ένας νεαρός και το είχαν σκεπάσει το παιδάκι και του μιλάγανε. Ήταν ένα παιδάκι το οποίο ήταν φοβισμένο, γρατζουνισμένο σε διάφορα σημεία, πολύ βρώμικο, πολύ έξυπνο. Μας είπε ότι το λένε Μαρία, ότι είναι 3,5 ετών. Δεν του κάναμε πολλές ερωτήσεις γιατί δεν ξέραμε πώς να το χειριστούμε. Εκείνη την ώρα ήρθε κάποιος του Ερυθρού Σταυρού και λέει “τι συμβαίνει; Εδώ την περιοχή την χτενίσαμε χθες, όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ. Πού βρέθηκε εδώ;».

Με βάση και την αναφορά του διασώστη του Ερυθρού Σταυρού, η ίδια εκτίμησε ότι «το παιδάκι αποκλείεται από εκεί που ήταν να έφτασε στο Χαϊδάρι και να έμεινε εκεί».

«Ήταν ένα παιδάκι που καθόταν στην άκρη του κράσπεδου σαν να του είχαν πει “κάτσε εδώ και θα έρθουν να σε πάρουν’», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ και σε άλλο σημείο είπε: «Εκεί που το είδαμε εμείς το παιδί πρέπει να το είχαν αφήσει δύο – τρία λεπτά νωρίτερα».

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με την μάρτυρα, «είπε ότι “με αφήσανε” και αυτό το είπε δύο φορές».

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς της μικρής, άφησε υπόνοιες για αρπαγή της εγγονής του, λέγοντας ότι «κάποιος το πήρε το παιδί».

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη τής ηλικίας 3,5 ετών μικρής είχαν χαθεί στις 14.40 το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς της στη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της για να γιορτάσουν το Πάσχα. Οι γονείς του κοριτσιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνισή του λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε τελικά από περαστικούς στην Αφαία Χαϊδαρίου, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι Αρχές εξέτασαν αρχικά το ενδεχόμενο αρπαγής της μικρής. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας, χάθηκε καθώς ακολουθούσε κάποια σκυλάκια στον δρόμο, ενώ το βράδυ κοιμήθηκε στα χορτάρια.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απόσταση χιλιομέτρων που διήνυσε το παιδί από το σημείο της εξαφάνισής του μέχρι και την περιοχή όπου τελικά βρέθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024