Ο πύραυλος του Τζεφ Μπέζος προσεδαφίστηκε επιτυχώς για τρίτη φορά
Η εταιρεία Blue Origin του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος εκτόξευσε εκ νέου τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλό της New Shepard και κατάφερε να τον προσεδαφίσει επιτυχώς. Πρόκειται για την τρίτη επιτυχημένη δοκιμή σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.
Η εταιρεία Blue Origin του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος εκτόξευσε εκ νέου τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλό της New Shepard και κατάφερε να τον προσεδαφίσει επιτυχώς. Πρόκειται για την τρίτη επιτυχημένη δοκιμή σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρείας στο δυτικό Τέξας. Ο πύραυλος πραγματοποίησε υποτροχιακή πτήση στη διάρκεια της οποίας η κάψουλα αποχωρίστηκε από τον κυρίως πύραυλο.
Η κάψουλα επέστρεψε στη Γη με τη βοήθεια δύο αλεξίπτωτων, ενώ ο πύραυλος πραγματοποίησε κάθετη προσεδάφιση με τη βοήθεια των προωθητήρων του.
Για πρώτη φορά, η δοκιμή ανακοινώθηκε πριν από την πραγματοποίησή της (μία ημέρα νωρίτερα) με tweet του ίδιου του Μπέζος.
Working to fly again tomorrow. Same vehicle. Third time. #LaunchLandRepeat @BlueOrigin pic.twitter.com/e1ZfYAibK2
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 1, 2016
Ο ίδιος έκανε λόγο για την πιο φιλόδοξη δοκιμή, καθώς ο πύραυλος επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε υψόμετρο μόλις 1.100 μέτρων κατά τον ελιγμό προσεδάφισης. Από αυτό το ύψος ο πύραυλος θα προσέκρουε στο έδαφος σε έξι δευτερόλεπτα εάν η πυροδότηση αποτύχαινε.
Την επιτυχία της δοκιμής ανακοίνωσε και πάλι μέσω Twitter ο ίδιος ο Μπέζος. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει βίντεο από την προσεδάφιση του πυραύλου, υπόσχεται όμως να το πράξει το συντομότερο.
Flawless BE-3 restart and perfect booster landing. CC chutes
deployed. @BlueOrigin— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 2, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Linda» με την Μυρτώ Αλικάκη: Από την Ομάδα Νάμα στο θέατρο Επί Κολωνώ
- 4 συμβουλές για να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα
- Δίκη Xρυσης Αυγής: Η ώρα της ετυμηγορίας για τους 42 κατηγορούμενους
- Αρκάς Η καλημέρα της Τετάρτης
- Ο Τραμπ αρνείται πως σύρθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο – Το Ιράν σκόπευε να «επιτεθεί πρώτο»
- Ανατροπή: Burnout δεν παθαίνουν (μόνο) όσοι δουλεύουν περισσότερο
- Έρχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
- Ισραηλινό πλήγμα σε ξενοδοχείο στη Βηρυτό – Αναβάθμισαν οι ΗΠΑ την ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442