Ανεβαίνει το πετρέλαιο λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
Άνοδο 5% κατέγραφε την Παρασκευή το πετρέλαιο, ξεπερνώντας τα 30 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι των τελευταίων τριών εβδομάδων εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Άνοδο 5% κατέγραφε την Παρασκευή το πετρέλαιο, ξεπερνώντας τα 30 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι των τελευταίων τριών εβδομάδων εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό αναμένονταν να καταγράψουν τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη τους για φέτος, οι αναλυτές όμως εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει μεταβολή σε μια κατάσταση όπου η πρόσφορά ξεπερνά κατά πολύ τη ζήτηση και τα αποθέματα συνεχίζουν να αυξάνονται.
«Δεν υπάρχει ουσιαστική δικαιολογία για να θεωρήσει κανείς ότι η τρέχουσα τάση αλλάζει» σχολίασε ο Τάμας Βάργκα, αναλυτής στην PVM Oil Associates.
«Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να κοιτάξει την έκθεση αυτού του μήνα από το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας για να δει ότι, ειδικά το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους, η αγορά θα έχει υπερπροσφορά» πρόσθεσε ο αναλυτής.
Το μπρεντ ενισχυόταν κατά 1,58 δολάριο στα 30,83 δολάρια το βαρέλι στις 11:44 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας ανάκαμψη από τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003 – στα 27,10 δολάρια – που σημείωσε αυτή την εβδομάδα , ενώ σε εβδομαδιαία βάση αναμενόταν να καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 6%.
Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 1,35 δολάριο στα 30,88 δολάρια το βαρέλι και αναμενόταν να καταγράψει εβδομαδιαία άνοδο μεγαλύτερη του 4%.
Η υψηλότερη τιμή του αργού οδηγούσε ανοδικά τις χρηματιστηριακές αγορές, που κατέγραφαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του τελευταίου μήνα.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες στις ανατολικές ΗΠΑ και τμήματα της Ευρώπης έχουν τροφοδοτήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, προσφέροντας στήριξη στην τιμή του αργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Κίνδυνος στη δημόσια υγεία από την απόσυρση αντιβιοτικού πρώτης γραμμής
- Ιράν: Σενάρια για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του καθεστώτος – Τι μπορεί να σημάνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442