Στις 12 Ιανουαρίου η τελευταία ομιλία Ομπάμα για την Κατάσταση της Ένωσης
Στις 12 Ιανουαρίου 2016 θα εκφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα. Η ομιλία του Ομπάμα θα γίνει σε ένα Κογκρέσο όπου η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων είναι ολοκληρωτική, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.
Στις 12 Ιανουαρίου 2016 θα εκφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.
Η ομιλία, 10 μήνες πριν οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, θα δώσει στον Ομπάμα την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτεραιότητές του, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, κατά την τελευταία του χρονιά στον Λευκό Οίκο.
Τη σχετική πρόσκληση έστειλε στον πρόεδρο ο ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.
Η ομιλία του Ομπάμα για την Κατάσταση της Ένωσης θα γίνει σε ένα Κογκρέσο όπου η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων είναι ολοκληρωτική, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.
Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο είχαν καταλήξει τον Οκτώβριο σε έναν συμβιβασμό για τα δημοσιονομικά και συνεχίζουν τις προσπάθειες να φθάσουν σε μια συνεννόηση για ορισμένα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και για το ζήτημα των υποδομών.
Όμως συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστια χάσματα, ειδικά σε θέματα όπως είναι η μετανάστευση, το Γουαντάναμο και η συμφωνία με το Ιράν.
Παραδοσιακά η ομιλία αποτελεί τον οδικό χάρτη των προτεραιοτήτων που θέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη χρονιά που μόλις έχει ξεκινήσει και η οποία παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα της μάχης καταρχήν για το χρίσμα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους και στη συνέχεια για την είσοδο στον Λευκό Οίκο.
Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2016 και ο Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκο Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442