Επιταχυντής στην Κίνα «θα είναι 7 φορές ισχυρότερος από τον LHC»
Η Κίνα θα αρχίσει το 2020 να κατασκευάζει έναν επιταχυντή σωματιδίων δύο φορές μεγαλύτερο και επτά φορές ισχυρότερο από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN, αναφέρουν τοπικά μέσα την Πέμπτη.
Η Κίνα θα αρχίσει το 2020 να κατασκευάζει έναν επιταχυντή σωματιδίων δύο φορές μεγαλύτερο και επτά φορές ισχυρότερο από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN, αναφέρουν τοπικά μέσα την Πέμπτη.
Ο επιταχυντής θα βοηθήσει στην κατανόηση του περιβόητου σωματιδίου Χιγκς, του οποίου η ύπαρξη επιβεβαιώθηκε στο CERN το 2012, αναφέρει η κρατική Ημερησία της Κίνας. Το Χιγκς είναι θεμελιώδες εξάρτημα του μηχανισμού που δίνει στην ύλη τη μάζα της.
Το τελικό σχέδιο της γιγάντιας εγκατάστασης προγραμματίζεται να οριστικοποιηθεί εντός του έτους, δήλωσε στην εφημερίδα ο Γουάνγκ Γιφάνγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Υψηλών Ενεργειών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.
Ο LHC του CERN «πλησιάζει το όριό του όσον αφορά τα επίπεδα ενέργειας» επισήμανε ο Γουάνγκ όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο σχεδιασμός του νέου επιταχυντή, ο οποίος είναι πιθανό να κατασκευαστεί στην παραλιακή πόλη του Τσινγκντάο, ξεκίνησε το 2013.
Σε μια εποχή που πολλές Δυτικές χώρες περιορίζουν την επένδυση στην έρευνα λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η Κίνα διαθέτει τεράστια ποσά για καθαρή και εφαρμοσμένη επιστήμη, ελπίζοντας μάλιστα να αναδειχθεί παγκόσμιος ηγέτης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας