
Σόιμπλε: Ο Σαμαράς ήταν διστακτικός, ο Τσίπρας έλεγε ανοησίες…
Με δηκτική διάθεση περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην Liberation, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι έλεγε ανοησίες στο λαό όταν υποσχόταν πως οι γερμανικές αποζημιώσεις θα μείωναν το χρέος, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά λέει ότι ήταν «πολύ διστακτικός» στην πολιτική του τους τελευταίους έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Με δηκτική διάθεση περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην Liberation, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι έλεγε ανοησίες στο λαό όταν υποσχόταν πως οι γερμανικές αποζημιώσεις θα μείωναν το χρέος, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά λέει ότι ήταν «πολύ διστακτικός» στην πολιτική του τους τελευταίους έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Αυτό -μαζί με τις δημοσκοπήσεις- ήταν για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Για την Ελλάδα λέει ότι είναι κράτος αδύναμο και δυσλειτουργικό, ενώ επικαλείται και την φράση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «οι έλληνες είναι ένας σπουδαίος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος».
Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Γερμανία ποτέ δεν έθεσε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα, ωστόσο σημειώνει ότι την πρόταση για «time out», δηλαδή να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα, στήριξαν οι 15 από τους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή όλοι πλην του Γάλλου, του Ιταλού και του Κύπριου.
Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου από τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που όλοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι ένας συμβιβασμός ήταν κοντά, ο Β.Σόιμπλε λέει: «Τα χάσαμε όλοι. […] Κανείς δεν κατάλαβε ποια ήταν η στρατηγική του, ούτε αν είχε πραγματικά σχεδιάσει το δημοψήφισμα».
Και η συνέχεια ήταν το ίδιο ασαφής, συνεχίζει ο Σόμπλε, και λέει: «Παρ’ όλο που ο ελληνικός λαός τον ακολούθησε και είπε ‘όχι’ σε ποσοστό 60% στο πρόγραμμα βοήθειας, εκείνος αποφάσισε να το εφαρμόσει. Και οι Έλληνες αποδέχτηκαν αυτή την ανατροπή. Αυτό, εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι Έλληνας» αναφέρει.
Νένα Σώκου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442