Στον τελικό των 50μ. ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ η Δράκου
Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και προσωπικά για τη Νόρα Δράκου αποτελεί η πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ύπτιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης του Καζάν. Η Πατρινή αθλήτρια τερμάτισε πέμπτη στη σειρά της με 28.01 και κατετάγη όγδοη στο σύνολο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό της Πέμπτης (18:49). Γίνεται έτσι μόλις η τρίτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά την Έλλη Ρουσάκη (1986) και τη Νέρι Νιαγκουάρα (2003, 2005) και δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθειά της, μετά την επέμβαση στον ώμο στην οποία υποβλήθηκε το 2013.
Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και προσωπικά για τη Νόρα Δράκου αποτελεί η πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ύπτιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης του Καζάν.
Η Πατρινή αθλήτρια τερμάτισε πέμπτη στη σειρά της με 28.01 και κατετάγη όγδοη στο σύνολο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό της Πέμπτης (18:49).
Γίνεται έτσι μόλις η τρίτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά την Έλλη Ρουσάκη (1986) και τη Νέρι Νιαγκουάρα (2003, 2005) και δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθειά της, μετά την επέμβαση στον ώμο στην οποία υποβλήθηκε το 2013.
Ο χρόνος της Δράκου αποτελεί βεβαίως και πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντας το 28.25 που κατείχε η ίδια από το Παγκόσμιο της Σανγκάης, στις 27 Ιουλίου 2011.
Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών πέτυχε η Κινέζα Γιουανχούι Φου με 27.18, ενώ στον τελικό προκρίθηκαν επίσης οι: Ετιένε Μεδέιρος (Βραζιλία, 27.41), Μίε Νίλσεν (Δανία, 27.63), Τσιανγκ Λιου (Κίνα, 27.67), Έμιλι Σίμπομ (Αυστραλία, 27.70), Μάντισον Γουίλσον (Αυστραλία, 27.83) και Λόρεν Άλις Κουίγκλεϊ (Μ.Βρετανία, 27.88).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Αποκάλυψη του πρώην GM της Αρμάνι Μιλάνο: «Είχαμε συμφωνήσει με Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ»
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442