Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Barbie φοράει ίσια παπούτσια

Η Barbie φοράει ίσια παπούτσια

Η Barbie αποχωρίζεται για λίγο τα ψηλοτάκουνα της και εντάσσει στην γκαρνταρόμπα της μοντέρνα flat παπούτσια.

Η Barbie, η αγαπημένη κούκλα εκατομμυρίων κοριτσιών που με την πάροδο του χρόνου έχει διαφοροποιηθεί προκειμένου να συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας, αποχωρίζεται για λίγο τα ψηλοτάκουνα της και εντάσσει στην γκαρνταρόμπα της μοντέρνα flat παπούτσια.

Η κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών Mattel, που παρουσίασε την κούκλα Barbie το 1959, κυκλοφορεί μια νέα σειρά «Barbie Fashionistas», που θα διαθέτει για πρώτη φορά ρυθμιζόμενους αστραγάλους, οι οποίοι θα επιτρέπουν στην κούκλα να φοράει είτε ψηλοτάκουνα είτε flat παπούτσια.

Μπαλαρίνες, αθλητικά, gladiators σανδάλια και πέδιλα με χαμηλό τετράγωνο τακούνι θα την συνοδεύουν από τώρα και στο εξής προσφέροντάς της μια πιο άνετη και καθημερινή εμφάνιση.

Η νέα σειρά της κούκλας θα διαθέτει επίσης 8 διαφορετικούς τύπους δέρματος, 14 διαφορετικά σχήματα προσώπου, 18 χρώματα ματιών, 22 χτενίσματα και 23 αποχρώσεις μαλλιών ώστε να συνάδει πιο πολύ με την πραγματικότητα.

Αναμφισβήτητα είναι ένα μεγάλο βήμα για την Barbie, η οποία εκπροσωπεί πλέον περισσότερες φυλές, εθνικότητες και στυλ γυναικών.

Η διάσημη κούκλα υποδεικνύει επιτέλους ότι οι γυναίκες δεν μπορούνε να φοράνε μια ζωή, μόνο ψηλοτάκουνα και να διατηρούν το πλατύ χαμόγελο τους.

Η ιστορία της Barbie

Η ιστορία της Barbie ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ‘50, στις ΗΠΑ, όταν η αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ παρατήρησε ότι η κόρη της Μπάρμπαρα προτιμούσε να παίζει με χάρτινες γυναικείες φιγούρες δίνοντάς τους ρόλους ενηλίκων, παρά με τις κούκλες τις που εκείνη την εποχή είχαν όλες παιδικές μορφές. Έτσι πρότεινε στον άντρα της Έλιοτ, ιδρυτή της εταιρείας Mattel, την ιδέα να δημιουργήσουν μία κούκλα που να μοιάζει με ενήλικη γυναίκα.

Η ιδέα αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από ένα ταξίδι της οικογένειας στην Γερμανία όπου ανακάλυψαν την κούκλα Bild Lilli. Η γερμανική κούκλα βασιζόταν σ’ ένα δημοφιλή χαρακτήρα κόμικς, που είχε σχεδιάσει ο Ράινχαρντ Μπόιτιν για τη κυκλοφορία της λαϊκής εφημερίδας Bild.

Η Χάντλερ την αγοράζει και την χρησιμοποιεί ως πρότυπο για να σχεδιάσει την κούκλα με το γνωστό πλέον όνομα Barbie, χαϊδευτικό της κόρης της Μπάρμπαρα.

H εταιρεία Mattel το 1964 αγοράζει τα δικαιώματα της γερμανικής κούκλας και σταματάει την παραγωγή της.

Η πρώτη κούκλα Barbie είχε διαστάσεις ενήλικης γυναίκας, φορούσε ένα ασπρόμαυρο ριγέ μαγιό, είχε μοναδικό αξεσουάρ γυαλιά ηλίου και τα μαλλιά της ήταν αλογοουρά.

Εμφανίστηκε πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών της Νέας Υόρκης στις 9 Μαρτίου 1959, όπου θεωρείται και η επίσημη ημερομηνία γέννησής της.

Η Barbie μετατρέπεται σε παγκόσμιο είδωλο, γίνεται τραγούδι από τους Aqua, ταινία, έργο τέχνης από τον Άντι Γουόρχολ και πρότυπο για τις γυναίκες. Αποκτά σύντροφο τον Κεν, ο οποίος πήρε το όνομα του γιου της Χάντλερ, καλύτερη φίλη την Μίτζι, έχει πάνω από 150 καριέρες, δεκάδες κατοικίδια, αμάξια, σπίτια, τροχόσπιτα και χιλιάδες αξεσουάρ.

Μέχρι και σήμερα οι πωλήσεις ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια ετησίως με κορυφαία την κούκλα της συλλογής Holiday Barbie, ενώ best-selling όλων των εποχών είναι η Totally Hair Barbie που κυκλοφόρησε το 1992 και είχε μακριά μαλλιά μέχρι τους αστραγάλους της.

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024