Έρευνες και «τσουχτερές» δηλώσεις της Τζίλενχαλ για την πολιτική Χόλιγουντ
Στη «λίστα» αυτών που εκτοξεύουν τα βέλη τους ενάντια στην πολιτική του Χόλιγουντ για τον τρόπο προβολής των γυναικών στη μεγάλη οθόνη και η Μάγκι Τζίλενχαλ. Με εκνευρισμό και έκπληξη αναφέρει ότι κινηματογραφικός παραγωγός της είπε ότι είναι πολύ μεγάλη στα 37 της χρόνια για να υποδυθεί τον έρωτα ενός 55χρονου άντρα. Σε συνέντευξή της […]
Στη «λίστα» αυτών που εκτοξεύουν τα βέλη τους ενάντια στην πολιτική του Χόλιγουντ για τον τρόπο προβολής των γυναικών στη μεγάλη οθόνη και η Μάγκι Τζίλενχαλ.
Με εκνευρισμό και έκπληξη αναφέρει ότι κινηματογραφικός παραγωγός της είπε ότι είναι πολύ μεγάλη στα 37 της χρόνια για να υποδυθεί τον έρωτα ενός 55χρονου άντρα.
Σε συνέντευξή της στη ψυχαγωγική ιστοσείδα The Wrap, τόνισε ότι σοκαρίστηκε απο αυτό, μια που δεν έχει ακόμη «πατήσει» τα 40 έτη. «Υπάρχουν πράγματα που με απογοητεύουν και με εκπλήσοουν στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Είμαι 37 χρονών και πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι πολύ μεγάλη για να παίξω την ερωμένη ενός 55χρονου. Αυτό με εξέπληξε. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα, μετά θύμωσα και αργότερα γέλασα», σημείωσε με διάθεση χλευασμού η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός.
Μπορεί η Τζίλενχαλ να μην κατονομάζει την παραγωγή και τον πρωταγωνιστή, στέκεται όμως αισιόδοξη απέναντι στο Χόλιγουντ , θεωρώντας ότι σύντομα θα δώσει περισσότερο γόνιμο έδαφος στις γυναίκες.
«Πολλές ηθοποιοί κάνουν τρομερή δουλειά. Προσπαθώ με ελπίδα να πιστέψω σε κάτι συναρπαστικό», σημειώνει.
Η πολιτική του Χόλιγουντ να επιλέγει νέες γυναίκες να στέκονται δίπλα σε μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες επικρατεί από τη χρυσή εποχή του, διαπιστώνει ο Guardian εστιάζοντας, παράλληλα, στην ανάπτυξη ενός λανθασμένου στερεότυπου.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ταινία Spectre επαινέθηκε για την επιλογή της να τοποθετήσει την 50χρονη Μόνικα Μπελούτσι δίπλα στον 47χρονο Ντάνιελ Κρεγκ. Τα δύο προγενέστερα, όμως, κορίτσια του Τζέιμς Μποντ , η Λέα Σεϊντού και η Στεφανί Σιγκμάν, δεν ήταν ούτε 30 χρονών.
Κατά γενική, λοιπόν, ομολογία η ζωή του περιβόητου πράκτορα 007 συνοδεύτηκε από νεανικές παρουσίες. Και αυτή η «επιχείρηση» κρατά από τη δεκαετία του ’80 όταν στον «Τζέιμς Μποντ: Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» ο 57χρονος τότε Ρότζερ Μουρ είχε ερωτική σχέση με την 29χρονη τότε Τάνια Ρόμπερτς.
Με τις συζητήσεις περί σεξισμού και διάκρισης σε βάρος των γυναικών να ήχουν ολοένα και πιο δυνατά, το 2015 βρίσκει το Χόλιγουντ να προβαίνει σε πιο προσεκτικούς χειρισμούς όσον αφορά στην παρουσίαση των γυναικών στη μεγάλη οθόνη.
Πρόσφατα η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών ζήτησε από τις Ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ να ερευνήσουν τις τακτικές πρόσληψης στα στούντιο του Χόλιγουντ, στα τηλεοπτικά δίκτυα και σε άλλα πρακτορεία ταλέντων ώστε να ελεγχθούν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
Έρευνα του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο βρήκε ότι μόνο το 12% των γυναικών ηθοποιιών κατείχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στις 100 κορυφαίες εγχώριες εμπορικές ταινίες το 2014.
Στο φετινό φεστιβάλ Καννών οι δημιουργοί του θρίλερ Sicario δέχτηκαν πίεση από παραγωγούς ώστε να ξαναγράψουν το σενάριο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Έμιλι Μπλαντ να αντικατασταθεί από άντρα. Σύμφωνα με περσινή έρευνα, τα τελευταία 20 χρόνια το ποσοστό των γυναικών που δημιούργησαν σημαντικές ταινίες ανήλθε στο 22%.
Ισχυρές γυναίκες της έβδομης τέχνης εξαπολύουν τα πυρά τους για τη θέση των γυναικών στον κινηματογράφο. Η 62χρονη Ιζαμπέλα Ροσελίνι , που προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών ως κόρη της ηθοποιού Ίνγκριντ Μπέργκμαν και του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι, σημείωσε: «Ο σεξισμός εντοπίζεται μέσα στην κουλτούρα. Πρέπει να την αλλάξουμε, βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες να προσπαθούν προς αυτή την κατεύθυνση».
H γνωστή μεξικανή ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Καννών, ανακάλυψε πόσο «αδικημένες» είναι στα συμβόλαια οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες και ότι εκείνοι ασκούν βέτο για τις ηθοποιούς με τις οποίες θα πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες.
Είχε συμφωνήσει, όπως είπε, να λαμβάνει μέρος σε ταινίες που θα υποδυόταν ρόλους με έξυπνα και σοφά λόγια , αλλά προσγειωνόταν όταν έβλεπε ότι δεν έπρεπε να επισκιάσει τον βασικό αντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο
Ελισάβετ Σταμοπούλου
entertainment.in.gr
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442