Βανουάτου: Βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα ζητά ο πρόεδρος μετά τον κυκλώνα
Ο πρόεδρος των Νησιών Βανουάτου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφών που μας χτύπησαν» με το πέρασμα του κυκλώνα «γίγαντα» Παμ. Οι κάτοικοι πέρασαν δεύτερη νύχτα στα καταφύγια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών -μέχρι στιγμής, οκτώ- θα αυξηθεί όταν η εικόνα ξεκαθαρίσει.
Ο πρόεδρος των Νησιών Βανουάτου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφών που μας χτύπησαν» με το πέρασμα του κυκλώνα «γίγαντα» Παμ.
Οι κάτοικοι πέρασαν δεύτερη νύχτα στα καταφύγια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών -μέχρι στιγμής, οκτώ- θα αυξηθεί όταν η εικόνα ξεκαθαρίσει.
Παραμένει δύσκολο να διευκρινιστεί το εύρος της καταστροφής, καθώς οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής όταν ο κυκλώνας έπληξε το Βανουάτου τη νύχτα της Παρασκευής, συνοδευόμενος από ανέμους εντάσεως 340 χιλιομέτρων/ ώρα.
Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί φτάνουν τους οκτώ. Ωστόσο, οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές ήταν σημαντικά μεγαλύτερες ήδη από τις πρώτες ώρες -το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που είχε επικαλεστεί ο ΟΗΕ, 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μία μόνο από τις επαρχίες του Βανουάτου.
Μιλώντας από την Ιαπωνία, όπου βρισκόταν το Σάββατο για συνέδριο του ΟΗΕ, ο πρόεδρος των Νησιών του Βανουάτου Μπάλντουιν Λόνσντεϊλ ζήτησε κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας κάνοντας λόγο, «με βαριά καρδιά» όπως είπε, για καταστροφή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442