Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μου λείπει που δεν μπορώ να πάω σε μια πιτσαρία, λέει ο Πάπας

Μου λείπει που δεν μπορώ να πάω σε μια πιτσαρία, λέει ο Πάπας

«Πιστεύω ότι η θητεία μου θα είναι σχετικά σύντομη, τέσσερα με πέντε χρόνια. Έχω αυτή την μικρή, ακαθόριστη διαίσθηση» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο μεξικανικό δίκτυο Televisa, δυο χρόνια μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο. «Ένα από τα πράγματα που μου λείπουν, σε σχέση με πριν εκλεγώ ποντίφικας, είναι ότι δεν μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα, να πάω να φάω σε μια πιτσαρία» εξομολογήθηκε.

«Πιστεύω ότι η θητεία μου θα είναι σχετικά σύντομη, τέσσερα με πέντε χρόνια. Έχω αυτή την μικρή, ακαθόριστη διαίσθηση», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Televisa, δυο χρόνια μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο.

«Ένα από τα πράγματα που μου λείπουν, σε σχέση με πριν εκλεγώ ποντίφικας, είναι ότι δεν μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα, να πάω να φάω σε μια πιτσαρία» εξομολογήθηκε ο αργεντινός Πάπας, ενώ αποκάλυψε πως «δεν του αρέσει να ταξιδεύει».

Μια υποχρέωση την οποία θεωρεί και την μεγαλύτερη θυσία που επιβάλλεται από τον ρόλο του.

«Δεν μου αρέσει να ταξιδεύω, όπως πριν γίνω πάπας δεν μου άρεσε να έρχομαι στην Ρώμη» εξήγησε ο Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο στην μεξικανική τηλεόραση.

Ο Φραγκίσκος δεν θεωρεί ότι πρέπει να τεθεί κάποιο όριο ηλικίας για τον κάθε πάπα, αλλά εκτιμά, συγχρόνως, ότι η απόφαση του προκατόχου του, του Βενέδικτου Ι Στ’ να παραιτηθεί και να γίνει «επίτιμος πάπας» ήταν μια θαρραλέα πράξη.

Σύμφωνα με τον αργεντινό, «η Εκκλησία πρέπει να προστατεύει και να συνοδεύει».

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χαρακτήρισε «ηρωική» την απόφαση της δημάρχου της Λαμπεντούζα, Τζούζι Νικολίνι, να φιλοξενήσει στο νησί πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Επέμεινε, ακόμη, στο ότι η Καθολική Εκκλησία, ιδίως ο υψηλόβαθμος κλήρος της Ρώμης και του Βατικανού, πρέπει να αναπτύξουν στενότερο διάλογο και συνεργασία με τους λαϊκούς.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να προκηρυχθεί «έκτακτο Άγιο Έτος των καθολικών», με τεράστια προσέλευση προσκυνητών στην Αιώνια Πόλη.

Πρόκειται για έτος αφιερωμένο στην άφεση των αμαρτιών, στην μετάνοια των πιστών και στη συμφιλίωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο