Τρισέλιδη επιστολή με μέτρα στέλνει η κυβέρνηση στους θεσμούς
Τρισέλιδη επιστολή με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ελλάδα θα έστελνε το μεσημέρι σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι οι θεσμοί να στείλουν τις παρατηρήσεις τους εως σήμερα το βράδυ προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη τελική επιστολή που θα τους κοινοποιήσει αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση.
Τρισέλιδη επιστολή με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ελλάδα θα έστελνε μέχρι το μεσημέρι σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι οι θεσμοί να στείλουν τις παρατηρήσεις τους εως σήμερα το βράδυ προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη τελική επιστολή που θα τους κοινοποιήσει αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση.
Τα μέτρα που γνωστοποιούνται στους θεσμούς δεν είναι κοστολογημένα, αλλά ομοιάζουν με προτάσεις πολιτικής, ήτοι με τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, θα πατάξει την διαφθορά, θα αναμορφώσει το Δημόσιο και θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.
Πάντως, τα μέτρα δεν θα είναι κοστολογημένα, αλλά αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα. Ωστόσο, οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν κάποιες από τις παρεμβασεις να είναι εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις που είχαν καταγραφεί και συμφωνηθεί στο πρόγραμμα που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.