Στουρνάρας: Απόλυτα διασφαλισμένες οι τράπεζες και οι καταθέσεις
Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς, καθησύχασε ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Στουρνάρας σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο Γ.Δραγασάκη. Όπως εξήγησε η χρηματοδότηση των τραπεζών θα γίνεται πλέον μέσω του μηχανισμού ELA της ΤτΕ, ενώ τόνισε ότι η απόφαση της ΕΚΤ μπορεί να αλλάξει, όπως συνέβη και στο παρελθόν, μόλις η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές καταλήξουν σε συμφωνία.
Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς, καθησύχασε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, η ρευστότητα που διοχετεύει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες θα γίνεται πλέον μέσω του μηχανισμού ELA της ΤτΕ.
Τόνισε ακόμη ότι οι εκροές καταθέσεων βρίσκονται υπό απόλυτο έλεγχο.
Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ακόμη ότι η απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την παροχή ρευστότητας από τις 11 Φεβρουαρίου, μπορεί να αρθεί στο μέλλον, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές καταλήξουν σε συμφωνία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.