Παραλύουν οι βορειοανατολικές ΗΠΑ από το χιόνι, «ακίνητη» η Νέα Υόρκη
Περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανούς κάνει να οχυρωθούν η χιονοθύελλα «Τζούνο» («Ήρα») που χτυπά με σφοδρότητα τις βορειοανατολικές ΗΠΑ και έχει κάνει ακόμη και τη Νέα Υόρκη να μοιάζει με νεκρό τοπίο. Προβλήματα σε κάθε είδους μετακίνηση, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην ίδια τη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της οποίας έχει προετοιμάσει την πόλη για τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία».
Περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανούς κάνει να οχυρωθούν η χιονοθύελλα «Τζούνο» («Ήρα») που χτυπά με σφοδρότητα τις βορειοανατολικές ΗΠΑ και έχει κάνει ακόμη και τη Νέα Υόρκη να μοιάζει με νεκρό τοπίο.
Προβλήματα σε κάθε είδους μετακίνηση, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην ίδια τη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της οποίας έχει προετοιμάσει την πόλη για τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία». Σε ανάλογα επίπεδα η επιφυλακή και στη Βοστώνη.Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες περιμένουν να πέσει χιόνι μέχρι και 76 εκατοστών ενώ η ταχύτητα των ανέμων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης προβλέπεται ακόμη και στα 80 χλμ./ώρα.
Η κυκλοφορία αυτοκινήτων σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας. Τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς έχουν περικοπεί και τα σκάφη στον ποταμό Χάντσον θα μείνουν δεμένα. Χιλιάδες πτήσεις είχαν ακυρωθεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κούομο εξέδωσε απαραγόρευση μετακίνησης με οποιοδήποτε όχημα (εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη) από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε 13 κομητείες, ανάμεσά τους και την ίδια την μεγαλούπολη.
«Εάν οδηγείτε μετά τις 23:00 σε οποιοδήποτε δρόμο, διαπράττετε παράβαση. Μπορεί να γίνει ζήτημα ζωής ή θανάτου, οπότε επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσοχή» είπε ο Κουόμο.
Ανάλογες ήταν οι προειδοποιήσεις και των γύρω πολιτειακών αρχών.
Την ανησυχία δείχνει η κατάσταση που επικρατούσε τις αμέσως προηγούμενες ώρες στα καταστήματα: Πολλά από αυτά είχαν πουλήσει κάθε φτυάρι που είχαν στην αποθήκη, ενώ έχουν αρχίσει να καταγράφονται, σύμφωνα με το Reuters, ελλείψεις και σε είδη τροφίμων.
Extremely heavy snow falling at the NWS NY office under classic heavy snow band. Yellows/oranges very heavy snow: pic.twitter.com/V27GFfYpmS
— NWS New York NY (@NWSNewYorkNY) January 27, 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442