
Νέο «όχι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάπλαση στη Λεωφόρο
Το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε μη νόμιμο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, για την ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε μη νόμιμο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, για την ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνταυτίστηκε με τις θέσεις του 6ου θερινού κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο έκρινε παράνομη τη σύμβαση για την ανάπλαση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης». Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ.
Η ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού
Το πλαίσιο για την ανακατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Λ. Αλεξάνδρας, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει:
1) Αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της λεωφόρου σε 20.000 θέσεις (οι πρόσθετες εξέδρες θα μπουν πάνω από τις ήδη υπάρχουσες με στηρίγματα επί της Τσόχα και επί της Λ. Αλεξάνδρας και θα φτάνουν στο ύψος του πετάλου της Θύρας 13.
2) Αντικατάσταση όλων των παλιών καθισμάτων με νέα,
3) Εκσυγχρονισμός των αποδυτηρίων και των άλλων χώρων του γηπέδου,
4) Την εγκατάσταση στους εξωτερικούς τοίχους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ενός υπερσύγχρονου φωτιζόμενου πλέγματος το οπιοίο θα αλλάζει χρώματα και επιγραφές. Δηλαδή θα είναι μια οθόνη ενσωματωμένη στους τοίχους που θα περιβάλει το γήπεδο.
5) Χώρος πάρκινγκ,
6) Δημιουργία πεζογέφυρας επί της Λ. Aλεξάνδρας,
7) Βελτίωση των χώρων πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδο.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα σε 15 μέρες από την πρώτη μέρα παραλαβής της απόφασης να καταθέσει αίτηση αναθεώρησης που θα εκδικαστεί από τη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να δικαιωθούν και σε τρίτο βαθμό, τότε θα αναζητήσουν τους συγκεκριμένους πόρους από άλλες πηγές, όπως έχει αναφέρει κατά το παρελθόν και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)



































































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442