Πολύ δύσκολη η κλήρωση του World League για τις εθνικές πόλο
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της προκριματικής φάσης του World League πόλο για την ευρωπαϊκή ζώνη. Η εθνική ανδρών κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο, με αντιπάλους την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των πρωταθλητών κόσμου Μαγυάρων, αν θέλει να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση, αφού προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα κάθε γκρουπ. Στον β΄ όμιλο κληρώθηκαν οι Σερβία, Ρωσία, Γερμανία και Ισπανία στον γ΄ όμιλο το Μαυροβούνιο, η Ιταλία, η Κροατία, η Τουρκία και η Γαλλία.
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της προκριματικής φάσης του World League πόλο για την ευρωπαϊκή ζώνη. Η εθνική ανδρών κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο, με αντιπάλους την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των πρωταθλητών κόσμου Μαγυάρων, αν θέλει να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση, αφού προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα κάθε γκρουπ.
Στον β΄ όμιλο κληρώθηκαν οι Σερβία, Ρωσία, Γερμανία και Ισπανία στον γ΄ όμιλο το Μαυροβούνιο, η Ιταλία, η Κροατία, η Τουρκία και η Γαλλία.
Πολύ δύσκολη είναι η κλήρωση της εθνικής γυναικών, η οποία θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του β΄ ομίλου τις Ισπανία και Ολλανδία (δηλαδή τις δύο φιναλίστ του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), καθώς και τη Γερμανία.
Στον α΄ όμιλο κληρώθηκαν οι Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία και Γαλλία. Προκρίνεται στα τελικά ο νικητής του ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ εκκρεμεί η ανάθεση της τελικής φάσης, αφού ο οικοδεσπότης -σε άνδρες και γυναίκες- παίρνει το εισιτήριο, ανεξάρτητα από την παρουσία του στα προκριματικά.
Σημειώνεται ότι, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα από τη FINA, στη φετινή διοργάνωση του World League ανδρών οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται σε 25άρα πισίνα, χωρίς όμως εφαρμογή των υπόλοιπων ριζικών αλλαγών που έχουν προταθεί από τη διεθνή ομοσπονδία (μικρότερη μπάλα, μείωση παικτών).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442