UTech Lab: Νέο εργαστήριο τεχνολογίας για νέους του Ιδρύματος Ευγενίδου
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία του το UTech Lab, ένα νέο εργαστήριο τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. O χώρος του UTech Lab Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για το νεανικό κοινό ηλικίας 13-25 ετών και για σχολικές ομάδες και είναι αφιερωμένο […]
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία του το UTech Lab, ένα νέο εργαστήριο τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
O χώρος του UTech Lab
Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για το νεανικό κοινό ηλικίας 13-25 ετών και για σχολικές ομάδες και είναι αφιερωμένο στην σύγχρονη τεχνολογία και εξοπλισμένο με τρισδιάστατο εκτυπωτή, studio ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, iPad, Η/Υ τελευταίας γενιάς κ.λπ..
Οι επισκέπτες του UTech Lab μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες εκτυπώσεις, να ηχογραφούν τις μουσικές συνθέσεις τους και να στήνουν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές, να δημιουργούν κόμικ και animation, να κατασκευάζουν ρομπότ και να πειραματίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Το UTech Lab αποσκοπεί στο να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, αλλά και να ενθαρρύνει την ομαδική εργασία, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην σύγχρονη οικονομία και να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτήν ως υπεύθυνοι πολίτες. Επίσης στοχεύει να τους βοηθήσει να αποκτήσουν εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.
Τα εργαστηριακά μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό τις απογευματινές ώρες. Κάθε Σάββατο οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα τις πρωινές ώρες. Για την συμμετοχή σε αυτά απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469694.
Σχεδιασμός αντικειμένου και εκτύπωση στον τρισδιάστατο εκτυπωτή
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη, το UTech Lab λειτουργεί τις πρωινές ώρες για επισκέψεις Γυμνασίων και Λυκείων, παρέχοντας τις εξής δυνατότητες: • Εκμάθηση και χρήση εργαλείων για ερευνητικές εργασίες (projects): Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται το εργαστήριο με την σχολική τους ομάδα και να χρησιμοποιούν τους χώρους και τον εξοπλισμό του για τις ανάγκες των σχολικών μαθημάτων τους. • Περιήγηση στο εργαστήριο: Ολοήμερη επίσκεψη τάξης σχολείου με την συμμετοχή των μαθητών/τριών σε πολλαπλές δραστηριότητες στον χώρο του UTech Lab.
Περισσότερες πληροφορίες για τo αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων του UTech Lab θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος εδώ