Εγκρίθηκε από το Υπ. Πολιτισμού η αναβάθμιση της Λεωφόρου
Εγκρίθηκε από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων η αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης του γηπέδου τους Λεωφόρου. Σε αυτή περιλαμβάνεται προσθήκη 4.700 θέσεων με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων. Εξωτερικά, η Λεωφόρος θα θυμίζει πλεκτό καλάθι...
Εγκρίθηκε από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων η αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης του γηπέδου τους Λεωφόρου.
Σε αυτή περιλαμβάνεται προσθήκη 4.700 θέσεων με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται πρόβολος επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.
Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.
Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.

Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων.
Η αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος σε σχετική συνέντευξη τύπου τον περασμένο Απρίλιο, οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442