Η Ελλάδα νίκησε 85-68 την Ιταλία και πέρασε στα ημιτελικά
Στα ημιτελικά του Eurobasket Εφήβων που διεξάγεται στην Τουρκία πέρασε η Ελλάδα η οποία επικράτησε με 85-68 της Ιταλίας στον προημιτελικό. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα και είχαν τον έλεγχο του ματς, ωστόσο η Ιταλία έκανε την αντεπίθεσή της στην 3η περίοδο και έφτασε σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο οι διεθνείς με τρομερή αντεπίθεση στο 4ο δεκάλεπτο και κορυφαίο τον Παπαγιάννη, έφτασαν στο 85-68 και στην πρόκριση στα ημιτελικά. Επόμενος αντίπαλος ο νικητής του ζευγαριού Σερβία - Λιθουανία.
Στα ημιτελικά του Eurobasket Εφήβων που διεξάγεται στην Τουρκία πέρασε η Ελλάδα η οποία επικράτησε με 85-68 της Ιταλίας στον προημιτελικό.
Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα και είχαν τον έλεγχο του ματς, ωστόσο η Ιταλία έκανε την αντεπίθεσή της στην 3η περίοδο και έφτασε σε απόσταση αναπνοής.
Ωστόσο οι διεθνείς με τρομερή αντεπίθεση στο 4ο δεκάλεπτο και κορυφαίο τον Παπαγιάννη, έφτασαν στο 85-68 και στην πρόκριση στα ημιτελικά. Επόμενος αντίπαλος ο νικητής του ζευγαριού Σερβία – Λιθουανία.
Με σερί 6-0 η εθνική προηγήθηκε 9-5 στα μισά της πρώτης περιόδου, ενώ λίγο αργότερα με σερί 9-0 έφτασε το υπέρ της προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο (9-20, 17” πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου.
Από την πλευρά της, η «σκουάντρα ατζούρα» αντεπιτέθηκε και μείωσε στο -2 (23-25) στο 15′, αλλά η ελληνική ομάδα δεν της επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο, ενώ «έκλεισε» το ημίχρονο προηγούμενη με 39-33, σκορ που διαμόρφωσε ο Φλατσαντόρι στην εκπνοή του δευτέρου δεκαλέπτου.
Η Εθνική επέβαλε το ρυθμό της στην τρίτη περίοδο και «εκτόξευσε» το υπέρ της προβάδισμα στο +16 (41-57), 2.5 λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου, ωστόσο οι «ατζούρι» επέστρεψαν και ισοφάρισαν 59-59 στο 32΄.
Ακόμη και τότε, όμως, η εθνική δεν επέτρεψε στην Ιταλία να περάσει μπροστά, ενώ με σερί 8-0 και κύριο πρωταγωνιστή στον Παπαγιάννη, το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου προηγήθηκε 70-61 στο 34΄.
Ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε με τρίποντο «αέρα» 10 πόντων στην ελληνική ομάδα (75-65), τρία λεπτά πριν το τέλος, ενώ η εθνική «άνοιξε» κι άλλο τη διαφορά, η οποία με τρίποντο του Σταμάτη έφτασε στη μέγιστη τιμή των 19 πόντων (85-66), 31 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έφτασε κοντά στο βραβείο του κορυφαίου προπονητή του Μαρτίου στην Primeira Liga, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας.
Τον προβληματισμό του για την ατμόσφαιρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα εξέφρασε ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος χρησιμοποίησε τα παραδείγματα του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε.