Λύση για τη μηνιαία κάλυψη του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων ζητούν οι γιατροί
Για αδυναμία τήρησης της συμφωνίας που αφορά στην εξόφληση των δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οδηγώντας ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα σε αναστολή της λειτουργίας τους.
Για αδυναμία τήρησης της συμφωνίας που αφορά στην εξόφληση των δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οδηγώντας ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα σε αναστολή της λειτουργίας τους.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, ενώ υπάρχει σχετική συμφωνία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι μηνιαίες δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις κινούνται στα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου και ο σχετικός προϋπολογισμός για όλο το 2014 φθάνει μόλις τα 328 εκατομμύρια ευρώ. «Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η οποιαδήποτε εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων, σε μικρότερα, μεσαία ή μεγαλύτερα εργαστήρια και κέντρα, δεν θα μπορεί εφεξής να εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ και η Πολιτεία δείχνει ότι στηρίζεται αποκλειστικά στο claw back, προκειμένου να μην προχωρήσει σε λυσιτελείς αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Επίσης ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι, οι συνταγογραφικές οδηγίες, οι οποίες έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ από το συλλογικό όργανο των γιατρών, δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατόν να εφαρμοσθούν αποδίδονας το γεγονός στην «δυσλειτουργία του συστήματος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να κυριαρχούν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ιδιωτικά Εργαστήρια και Κέντρα σε αναστολή των λειτουργιών τους».
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά λοιπόν να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προειδοποιώντας ότι, «ο χρόνος πιέζει και η οικονομική βιωσιμότητα πολλών επαγγελματιών και των οικογενειών τους κινείται στο φάσμα της πλήρους αβεβαιότητας».
health.in.gr
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442