Συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή της Ελιάς
Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς συγκαλεί σήμερα, Τρίτη στις 13:00 ο Ευ.Βενιζέλος. Στην ατζέντα βρίσκεται «η χάραξη της πορείας διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς», καθ' οδόν προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης του Οκτωβρίου.
Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς συγκαλεί σήμερα, Τρίτη στις 13:00 ο Ευ.Βενιζέλος. Στην ατζέντα βρίσκεται «η χάραξη της πορείας διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς», καθ’ οδόν προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης του Οκτωβρίου.
Ο Ευ.Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που θα μιλήσουν κατά τη συνεδρίαση, επιχειρούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ενοποίηση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ως πρώτο βήμα συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο η συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει να συνομιλήσει και με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι.
Σε αναμμένα κάρβουνα το ΠΑΣΟΚ
Η υπόθεση της ίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης προκαλεί αναταράξεις, όπως είναι αναμενόμενο, στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην επικεφαλής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και συνομιλητής του Ευ.Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης, επισήμανε ότι το κόμμα έχει πρόβλημα και ότι μπορεί να διαλυθεί.
«Και η Σαχάρα είναι brand name αλλά η άμμος της δεν παραπέμπει σε παραλία και δροσιά» τόνισε στον ΒΗΜΑ 99,5.
Πρότεινε νέο, ενιαίο πολιτικό φορέα και δύο κάλπες στο Ιδρυτικό Συνέδριο -μία για το όνομα του νέου φορέα και μία για την ηγεσία.
Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, η ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης και η ηγεσία του νέου φορέα αποτελούν ζητήματα που αναμένεται να προκαλέσουν διαμάχες.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμα να λάβουν θέσεις για την «επόμενη ημέρα», χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν πλήρως τα χαρτιά τους εν όψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την προσεχή Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαψεύδουν οι Κούρδοι του Ιράκ σενάρια εμπλοκής τους στον πόλεμο του Ιράν – Τουρκική ανησυχία
- Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε με πρόσχημα τα κρυπτονομίσματα – Δώδεκα συλλήψεις σε Αττική και Κρήτη
- Εργασίες αποκατάστασης συνεπειών κατολίσθησης στην Κέρκυρα
- Φάμελλος: Τι έχει να φοβηθεί ο Μητσοτάκης από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;
- Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τους ναυτεργάτες «που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο»
- Βουλή: Στην επιτροπή Δεοντολογίας ο Φλώρος επειδή αποκάλεσε τον Βελόπουλο «καράφλα»
- Τεχεράνη: Ζημιές στο Παλάτι Γκολεστάν από πυραυλικό πλήγμα εν μέσω της σύγκρουσης ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν
- Αποκάλυψη-σοκ στη Φόρμουλα 1: Οι οδηγοί της Άστον Μάρτιν κινδυνεύουν με αναπηρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442