Ουκρανία: Με συγκρούσεις και τηλεφωνήματα ηγετών εκπνέει η εκεχειρία
Με συνομιλίες του ουκρανού προέδρου Ποροσένκο με Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ πλησιάζει η εκπνοή της παράτασης που έδωσε το Κίεβο στην εκεχειρία στα ανατολικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η οποία έχει στιγματιστεί από συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Στο ίδιο το Κίεβο, η εκεχειρία φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις. Νεκρός ρώσος καμεραμάν στο Ντονετσκ.
Με συνομιλίες του ουκρανού προέδρου Ποροσένκο με Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ πλησιάζει η εκπνοή της παράτασης που έδωσε το Κίεβο στην εκεχειρία στα ανατολικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η οποία έχει στιγματιστεί από συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ντονέτσκ. Στο ίδιο το Κίεβο, η εκεχειρία φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συγκρούσεις μεταξύ στρατού και φιλορώσων ενόπλων σημειώθηκαν παρά την εκεχειρία. Οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς ανέφερεαν ότι χρησιμοποίησαν όλμους για να πλήξουν σημείο ελέγχου στο Σλαβιάνσκ.
Το ρωσικό κανάλι Channel One ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ένας εικονολήπτης συνεργείου του στο Ντονέτσκ από πυρά των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Στα ρωσικά ΜΜΕ, υπάρχουν αναφορές ότι οι χτυπήθηκε επίσης μία αγορά και μία πολυκατοικία.
O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχαν την Κυριακή μια τηλεφωνική διάσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο.
Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε σε νέα παράταση της εκειχειρίας και συνομιλίες με τους ενόπλους. Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν και νέες συνομιλίες μεταξύ των τεσσάρων ηγετών τη Δευτέρα.
Νεκρός ρώσος εικονολήπτης στο Ντονέτσκ
Τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοινώθηκε ο θάνατος του 68χρονου Ανατόλι Κλίαν, εικονολήπτη του ρωσικού Channel One. Πρόκειται για το πέμπτο μέλος δημοσιογραφικής αποστολής που χάνει τη ζωή του από την ανάφλεξη στην ανατολική Ουκρανία τον Απρίλιο.
Το ρωσικό κανάλι ανέφερε πως ο Κλίαν τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο με γυναίκες που ήθελαν να απομακρύνουν τους γιους τους από στρατόπεδο, όπου υπηρετούσαν ως κληρωτοί. Το δρομολόγιο, ανέφερε το Channel One, είχε διοργανωθεί από τους φιλορώσους ενόπλους.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέρριψε την ευθύνηση στον ουκρανικό στρατό και κάλεσε σε έρευνα και τιμωρία τους υπεύθυνους. Ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό «δείχνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται για αποκλιμάκωση».
Στην κρίση στα ανατολικά της Ουκρανίας έχουν ήδη σκοτωθεί άλλοι τέσσερα μέλη δημοσιογραφικών αποστολών, ένα διμελές συνεργείο του Russia Today, ένας ιταλός φωτογράφος και ο ρώσος συνοδός. Στις συγκρούσεις στις δύο περιφέρειες οι νεκροί ξεπερνούν τους 400.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442